[年經]一人一篇百看不厭潮文

182 回覆
685 Like 16 Dislike
三分波同黨主席

呢兩篇個思維真係好跳脫
水是我開的
一Q147
我叫左去買個白汁 咁d飯有d雞皇 就$26蚊

條友問我要唔要加飲野黎飲 我唔洗講啦 就要百事 點知佢話百事有可樂

我都唔知佢up咩鳩 跟住我話唔要野飲 佢話30蚊 我話唔要 跟住佢話我係咪睇電視

屌佢老味 on99

條片真係百看不厭
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=LeFbbTsYi4Q
小五同老豆and 啊妹返大陸, 係shenzhen坐大巴去一個叫英德ge地方, 搭上駕大巴之後, 吾知食過d乜and 飲左好多水, 忽然間又急屎又急尿, 而且駕大巴無toilet, 我同我老豆講好急尿(吾敢講急屎), 佢就話:大巴會停係d加油站比d乘客落車去廁所ga, 你忍下啦. then 我死忍爛忍, 忍到個加油站. 但係, 個司機話:最多停5分鍾, 我又同我老豆剩係講急尿, 所以我去到個廁所only 痾尿, 我痾尿ge時候, 用力得制, 屎忽Bit左d屎出黎, 呢個時候, 駕車都就黎開, 無辦法, 唯有上住車, sin.

上到車, 我身上已經發出陣陣臭味, 我啊妹就問我, 你係咪賴屎啊, 我死頂話吾係. 不過呢個時候我已經急屎急到就黎爆,車開左一陣, 我唯有認我係賴屎, 仲好急屎填. 我啊妹呢個時候笑到hihi, 我老豆都忍吾住笑出黎, 不過我都無理佢地, 叫佢地幫我諗辦法因為我真係急得很, 我老豆於是就拎出我地上車前買返黎ge飯盒個食盛發泡膠盒出黎, 叫我痾落個盒到, 我急得好緊要, 無辦法唯有頂硬上, 好采, 我痾ge時候, d其他人都訓曬覺, 不過有d人訓ge時候, 面上都帶有猙獰ge表情, 因為好臭.

痾完之後, 我就連個飯盒dump落窗外. 可能我無蓋好個盒, dump出去ge時候, d屎飛曬出黎, 痴落車較後面ge窗上面. 我老豆,啊妹見到笑到仆街, 我叫佢地吾好比人知道係我做出黎, 好采d人訓著曬. 但係d人訓醒之後, 見到個窗痴曬d屎, 就個個o曬嘴, 有d人用普通話話: 哪兒來的屎啊? 我當時魚到爆, 驚比人duk穿, 我老豆啊妹就恥笑我直到落車, 話比曬所有親戚知, d親戚直到依加仲係度講返件事...
鐵人28
千萬!不要!刮! 你的 肛 毛!!!!

最近我犯下了人生中最大的一個錯誤!!!!

現在把經驗告訴大家,希望大家能從中吸取教訓!!!

這一切都要從我拉便便的問題開始說起!!!

不,你想錯了,實際上,我並沒有便秘!!!

只是在技術上的排便問題而已!!

我的肛毛太長太濃密了,每次拉便便總有一些沾在毛上面!!!

這些殘便粘的很牢,這讓我非常不爽!!!!!!

我必須用紙清理我的肛毛!!!

但這是個技術活!!!

因為看不見我的屁屁,清理肛毛的時候經常會把屁屁其他地方弄髒!!

還有一個方法是用很多紙把整個屁囗股仔細擦一遍!!!!

這樣做的後果是紙用得太多我家馬桶經常會被廁紙堵住!!!!

這個問題困擾我很久!!!!!

經過深思熟慮以後,我想到了一個好點子!!!!

這是的屁囗股的肛毛!!!我的地盤我做主!!!!

為什麼不把肛毛刮了呢????

這樣我的大便不就可以流暢排放了嗎!!!!

我腦子裡不禁浮現出金黃色的啤酒從酒桶裡潺潺流出的美麗景象!!!!!

但後來的事實證明,這是一個非常錯誤的傻囗B想法!!!

那天晚上,我坐在毛巾上,開始用廉價的一次性剃刀刮我的肛毛!!!!

我要小心翼翼地把屁囗股分開,從屁囗眼到臀部,從內向外刮!!!!

時不時的我還要用毛巾清理刀片上的毛!!!!

還有沾在刀片上面的不明粘液!!

漸漸的,我的屁囗股和屁溝,就像小寶寶那樣光滑細嫩了!!!

終於完成了!!!我放下剃刀,開始檢查我的成果!!!!

哦耶!!!!我整個屁囗股現在就像象牙一般光滑!!!

感覺真是小!!清!!新!!!!

我的煩惱再也沒有了!!!

望著毛巾上剃下來的那堆毛,我欣慰而自豪地地笑了!!!

但我後來才知道,這個世界上的所有事物,都有它存在的原因!!!!!

失去以後才懂得珍惜!!!當刮掉肛毛以後!!!!我才感受到肛毛的寶貴!!!!

刮完肛毛的第二天,是一個陽光明媚的日子!!!

我高高興興地唱著歌兒去上學了!!!

爬了幾個樓梯以後我開始出汗!!!然後覺得有點不對勁!!!!

因為沒有肛毛!!!屁囗股上的汗都留到屁囗眼那裡去了!!!

我下面都濕透了!!!!

走路的時候我的兩瓣屁囗股因為汗液而滑來滑去!!!!

本來我想去廁所弄乾,但是要上課來不及了!!!

只能等它自然晾乾!!!!

沒想到!!!屁囗股晾乾以後,屁囗眼附近卻留下了一層大便一樣殘留物!!

把我的屁股都粘在一起了!!!

最坑爹的是!!!屁囗眼開始癢了!!!

我?!!就好像一萬隻螞蟻在屁股上爬來爬去!!!!

我很想把手伸到褲子裡去抓我的屁股!!!!好好爽一下!!!

但是旁邊人太多!!!我忍住了!!!!

就這樣我一路跑回了宿舍!!!

不幸的是,因為是跑回來的,我又開始出汗了!!!

我的屁股又開始滑來滑去!!!

於是!!!我脫下褲子,拿出了電風扇!!!!

把屁股對準電風扇,準備吹乾!!!

但是!!!當我掰開我的兩瓣屁股以後!!!

從我的胯間!!!猛烈地散發出!!!!

一!!股!!!惡!!!臭!!!

味道散發得很快!!!

附近的狗,馬上開始汪汪狂叫了!!!

我自己最慘了!!!!

大便的惡臭一出來,就被電風扇吹到了我的臉上!!!

我都快吐了!!!

更沒想到的是,掰開沒一會,我的屁股開始流湯了!!!!

我掰著屁股吹著風扇,感受著自己大便味道的風吹拂在臉上!!

心裡湧起了一股淡淡的悲傷!!!!

,看來要這樣過幾個星期了!!!

直到新的肛毛長出來為止!!!我?!!!!

沒過多久,我又發現了肛毛另一個重要的作用!!!

我想要放屁!!!但是放不出來!!!

沒有肛毛以後!!!屁囗眼閉合得很緊!!!就好像真空包裝那樣!!!

就這樣屁放不出來,在我屁股裡竄來竄去!!!

像一隻迷了路的老鼠!!!

更糟糕的還在後面!!

過了幾天!!又粗又硬的肛毛茬長出來了!!!!

想像一下你屁囗眼坐在釘板上的感覺吧!!!!

有時候,我望著窗外沉思,為什麼我不跳下去呢!!!!!

摔成一個肉餅也比受這樣的折磨好得多啊!!!

所以說!!!!

我親愛的朋友們!!!!

千!萬!不!要!刮!肛!毛!啊
千萬不要刮
冇一年情人節,室友和女朋友約會去了。我一個人在房間裏。我把浴室的燈燈開,把熱水燈開,浴室裏就霧氣騰騰透出光亮,像一個神跡顯現。我在隔著一個客廳的房間裏上網,寫日誌,發微博,假裝自己正在等一個女人洗完澡,出來陪我做愛,但其實水是我開的,浴室裏沒人。

我的室友回來了,帶著一個女孩,他很吃驚的看著浴室,

“你帶了人回來嗎?”

我本應該誠實,但真相太可悲了,我回復的是:“恩,我帶了人回來。”

他拍拍我,說好小子,真看不出來呀,那就不打擾你了,便神色隱秘的一笑,和他的女友鑽進他的房間了。

但其實浴室裏沒有人,水是我開的,過了一會,我覺得這樣很浪費,就把水關了回到自己的房間睡著了。

後來我的室友就跟人說,我有一個女友。別人就一問我,你有一個女友嗎。我怎麼說呢。我只能說是,恩,我有女朋友。

因為我不能告訴他們水是我開的,臥室裏沒有人。

所以我度過了一段麻煩的日子。我不能和機油們出去了,因為他們聽說,我有個女友。

“去陪你的小情人吧”,他們一群人哄著趕走了我。

工頭福利發電影票,他們給了我兩張,我裝作很感謝的樣子,可是我從哪兒找另一個人陪我去看電影呢。所以我一個人,旁邊的位置上放著我的爆米花。

“你和你的女朋友吵架嗎?”他們問我,我該怎麼回答呢。我說,不經常吵,這是真的,恩,我們沒吵過架。

有些時候他們見不到我的女朋友,就很奇怪,為什麼見不到你的女朋友呢。而且有些心直口快的女孩說,你從不給你的女朋友買東西,還說,不吵架,就是冷戰了,分手了。所以我被她們拉著買了一些女人的小玩意,有些東西真的不錯,我想,在我送給她的時候,她會很高興吧。

後來他們還是沒有見過我的女朋友,一直都沒有。我怎麼辦?告訴他們浴室裏沒有人,水是我開的?不行,我說不出口。沒有辦法,我買了一些衛生巾,不常見的型號,還有唇膏,一些粉底。

有人走進我的房間,說這些東西是誰的。

“那些是我女朋友的,因為她有時候在我這裏過夜,所以我為她準備了一些常用品,比如衛生巾,這個是她特別用的那種。”

女人聽完淚眼婆娑,揪她男友的袖子,你看看人家的男噴油!他身邊的男人露出了不好意思的神色。

誰會不信我呢?誰會不信我有個女友呢。只是她性格怪異,不愛見人而已。

我隔三差下給衛生巾滴上可樂,扔進廁所的垃圾桶裏,我上班前在粉底上揩一下,抹在臉上。要是有一部相機留下每天我臥室內的照片,那些東西部在一天天減少,看起來就好像有個隱形女友一樣。反正人人都相信我有個女朋友,沒人會發覺浴室裏其實沒有人,水是我開的。

又過了很長時間,工頭找我去辦公室,面帶關切,莫名其妙給了我一天假,隔壁桌的兩個女孩面帶同情的看著我,鼓勵我,像我這麼好的男人,肯定能找到更好的。我才知道有人看到我一個人去看電影了,還看到我一個人坐了兩個人的位子,在電影中間哭。

哦,原來我是失戀了,雖然那部片子很感人啊!

我簡直想痛駡自己一頓,這是早就可以通往解脫的一條路,我早就該這麼說啊!衛生巾和粉底太貴了,化妝品我都買了Chanel的。我不知不覺這麼過了好長時間,都沒有錢付房租了!

我揪著自己的頭髮,很痛苦的樣子,我看見她們又捂著嘴,用手護住鼻樑兩邊,向眼睛裏扇風,背過頭。終於,還是有一個人忍不住還哭了。

我沒哭,我跟我女友沒什麼感清。

我又單身了,吃過兩頓安慰飯之後,一切又回歸了生活的平靜,有女孩要給我介紹女朋友。

“他為她女友買專用的衛生巾呢!”她們不厭其煩的說,講了很多我部不知道的癡情故事。是嗎?那個介紹來的女孩偏過頭來看一眼我

我怎麼辦,我只能說,是啊,難道要我告訴她,浴室裏沒有人,水是我開的。

我跟那個女孩出去了兩次,後來她委婉的把這事分了

“你的心裏空落落的,我感覺你還愛著她,我沒信心取代這個位置。“她眼紅紅的。臨走,還給我一擁抱。

這姑娘真有意思。我沒有女朋友,浴室的水是我開的。但我不能告訴他。

後來就沒人給我介紹女朋友了

經她這麼一點撥,我開始想念起我的前女友來,然後我想起來,我沒有一個前女友啊,浴室裏沒有人,水是我開的。

又到了一年情人節,還是那個室友,和一個不同的姑娘出去了,我一個人在屋裏上網

我那時候想,不知道那一年情人節,我究竟是因為什麼把浴室裏的熱水燈開呢?我一個人點著一根煙,在昏暗的燈光裏,感覺很靜,想了很久,突然想起來,原來我是在想像有一個女孩是屬於我的。

沒有抗拒這誘惑力,我打開燈,扭開熱水,浴室裏就霧氣騰騰透出光亮,像一個神跡顯現。這時候,我的室友摟著那個女孩回來了,他看著浴室,先是好奇,接著露出了驚訝和欣喜的神色

“是她回來了?”

他旁邊的女孩看起來高興極了,對我室友說:“是你跟我說的那個嗎,是他以前那個女朋友嗎?”

兩個人調子都變了,在客廳裏高興的又蹦又跳,好像約瑟和馬利亞。

不,我說。

浴室裏沒有人,水是我開的
3d肉蒲團潮文
呢篇真心正
點解好地地一套咸片,會血仲多過汗/精?慘叫、哀號仲多過呻吟、叫床?
點解好地地一套3D咸片,3D嘅竟然係子彈、飛刀、石頭、血、內臟,而完全唔關性愛事?屌,我寧願3D嘅係精,寧願俾葉山豪顏射我,都唔想睇子彈飛刀呀,要睇子彈飛,我睇讓子彈飛唔好?

點解好地地一套咸片,會咁血腥?爆頭、腰斬、斷手、斷腳……通通有齊,屌你老母我真係嚇撚到鳩到縮,我入黎係睇你點做愛,唔係睇你點做低人呀,仆街﹗

點解好地地一套咸片,會有切jer、斷撚……等等「男人最痛」情節出現?仆街,你叫人點扯呀?駛唔駛重口味到咁?

ok,咁都算撚數啦,血腥、暴力呢d都唔係最重要。唔好講話AV,一套色情電影最重要ge元素係咩呢?無錯,就係女主角。兩大專業AV女優、藍燕……仲有我地香港代表雷凱欣,稍為咸濕少少,真係聽到都扯扯地 ─ 但係事實又係點呢?

屌你老母﹗原紗央莉竟然用配音,仲要用果條八婆vienna配﹗我地平日睇AV都係聽唔到D AV講乜架啦,聽返日文有咩問題?仲原汁原味添啦,屌﹗

仲有,周防雪子俾人打到皮開肉綻,大佬呀,用不著玩SM下話?你估個個觀眾都咁撚重口味?最後周防俾人屌死左呀﹗死撚左呀﹗如果你身邊條友係咁恐怖嘅埸面,都仲起到機嘅,我勸你即刻執野走,佢好危險。

重點場面葉山豪一挑十幾多P,屌你老母臭閪,其他果D臨記裸女豬撚到仆街,無一個正常,你叫我扯?我就真係想叫佢地扯呀﹗仆街﹗

Fine,原紗央莉我可以唔睇,周防我可以唔睇,臨時都當佢地無到,我地入場ge目的係咩?你都戇鳩既,你睇奧運跨欄ge目的係咩呀?梗係睇劉翔啦,點解呀?因為支持自己友呀嘛﹗無錯﹗我入場ge目的就係我地嘅雷凱欣,為香港增光嘅雷凱欣﹗

事前我已經做曬research,知道雷凱欣係飾演陰陽人,已經有心理準備。但係,點解要安排佢fing jer、用jer jer轉車輪?用jer當棍毆人?點撚解唔俾雷凱欣用番自己把聲呀﹗點撚解要配把阿伯聲呀﹗點撚解要佢用把阿伯聲挑逗人呀﹗點撚解要佢自稱為「老夫」呀?仆街﹗你想點撚樣呀﹗

聲,算啦,細個睇AV都可以mute左佢唔聽聲齋睇,呢套戲亮點係「雷凱欣會露三點」,只不過,露兩點嘅時間得果2秒,係呀,係2秒呀,2秒,夠我睇佢個胸,定係夠睇佢個樣?(更有高登巴打極度懷疑露點場面係key上去) 2秒之後點?著番衫?爆鈕?係呀,係爆呀,不過係全身爆開果隻爆,2秒之後,我心愛嘅雷凱欣就成個爆炸,變成一堆血肉呀﹗屌你老母﹗﹗﹗﹗

由禁室培慾起,我自細已經視雷凱欣為我女神,好多人都話佢唔靚or假波or樣衰,但我對佢ge熱愛從來都無動搖過。由知道香港會有3D色情片,到知道有兩大AV女優,再知道女神雷凱欣都有份演,再到知道我趕得切18歲入場睇﹗呢一年你知唔知我幾撚興奮幾撚期待?但原來一年ge苦等只換來2秒ge露點以及爆炸,你知唔知我心靈受到幾撚大創傷?以後我睇親雷凱欣d 寫真/J圖,我都會不自覺諗起佢用把死人阿伯聲講野,同埋成個人爆炸果個畫面,你知唔知咁樣會有心理陰影架?我女神就咁幻滅啦﹗仆街﹗

同行友人都話我痴左線,但我好冷靜好清醒 ─ 無J過雷凱欣嘅人係唔會明白呢種感受架﹗3D肉蒲團,我屌你老母﹗我真係好撚嬲呀﹗﹗﹗
竟然無人貼車仔麵潮文
腹肌mk
咁多位早晨,我今日嚟,係想同你哋講個故事嘅:

喺幾年前
我同一個寡婦結咗婚
佢有一個已成年嘅女
後來嫁咗比我老豆

咁我繼女就做咗我後媽
而我老豆就做咗我女婿

兩年後我老婆同我生咗一個仔
佢喺我後媽嘅同母異父嘅細佬
我個仔叫我「老豆」
我就叫我個仔「舅父」

我繼女又為我老豆生咗一個仔
佢喺我細佬
但佢又要叫我外公

我喺我老婆個老公
但喺我老婆喺我後媽個阿媽喎
所以我喺自己嘅外公

到咗新年
嚟料喇

我就同我後媽同我老豆
即係同我繼女同女婿交換利是

我封廿蚊比我個仔
佢話:「多謝老豆!」
我又答返佢:「唔洗,舅父!喺呢,咁我嗰封呢?」
「你都痴線,我結咗婚喇咩?」唉,我自己都亂咗...

食團年飯嗰陣
我喺抬面上面放咗一封一千蚊利是
再拎返封利是上手
叫咗聲:「多謝外公!」
成兩頁紙都無成日講嘅下一站金鐘 下一站金鐘
前晚食完夜晚答地鐵番屋企,去到尖沙咀站見到對情侶嬲爆爆咁

睇黎都係鬧梗交,咁岩我捱左係d玻璃到玩電話

男:去到柴灣咁q遠,而家幾點呀?話唔定收左添啦到時咪盞on99

女:係咪on9架,宵夜開朝早架?定早餐24小時供應呀?

男:咪去咁遠啦,是但食d咪算囉又呢樣個樣

女:妖,番左成日工,而家想食餐好d既宵夜都唔比,咁我番屋企啦,byebye

雖然佢音量唔算真係大吵大鬧,但我企對面,聽得一清二楚

呢個時候諗住個男都係死死氣比條女食撚住架啦,去食啦

點知條仔好唔耐煩咁爆左句:屌你真係好麻煩,好啦好啦食啦

唔講由自可,一講條女呆左咁望住佢,開始諗住點進行反擊

3秒之後條女作出回應:係呀,好麻煩架,屌我又要帶袋,帶得個10零秒就要除番,唔好屌囉

嘩呢句不得了,我當堂頂唔蒲笑左出黎,附近有條友就醒目呀,背住佢地係到震

係呢一刻,條仔好嬲紅都面晒咁檸轉身啤住我,話晒佢都高我5,6,7個頭,當然有d淆底

我都唔知點算好,唯有好尷尬咁鳩講2句:下一站金鐘,下一站金鐘

然後條仔先望番條女講,食囉食囉咁,而家去食呀!!

然後一到站就急急腳拖左條女走,我先鬆一口氣,幾係怕條仔會拉我出去打我一身
147 潮文
往死裏打
先做幾個假設,

假設你碌勁同個西之間friction=0
你條女係完全靜止狀況
你條女能夠承受極大動能而唔被你碌勁插死
你碌勁唔會係抽插過程中斷裂
同埋你冇早洩問題

Einstein嘅狹義相對論講到明現實物質唔可以超過光速運動, 但可以用接近光速嘅情況黎答你呢個問題

當你係度用傳教士式 接近光速地抽插你條女, let say你係標準高登仔碌勁30cm, 而30cm只係靜止長度, 由於你條女係靜止狀態而你係相對高速運動, 運動中物體被觀察到嘅長度會比靜止短, 所以你條女睇到你碌勁越黎越短, 直到接近光速, 長度幾乎=0

但因為你本人係高速運動緊, 時間出現左相對性膨脹, 姐係話相對你條女, 你本人嘅所有物理, 化學同生物學過程嘅速度都會減慢, 簡單講你條女會瞬間變老, 係你射之前就死拎左

假設你真係能人所不能咁超過光速 你碌30cm勁會變成虛長度, 姐係theoretically短過0

你碌勁嘅質量會無限大, 最後會變成黑洞, 之後你條女都會因為你碌勁嘅引力而被吸入去正氣黑洞, 分解成粒子然後變成電磁波由碌勁射出
卡樂ABC呢
根本就cut唔撚到潮文
是咁的,我正話報左一百米賽跑,已經去到起點線準備,

一聽到槍聲已經起勢係咁跑,一路跑呀跑,

咦點解起步會係槍聲架?嘩屌你原來係條友用槍冧友,

痴撚線架,我不停跑,見到前面欄杆下面係軟地有得走我就諗住跳落去,

我齊!一跳轉體三周半直入壓埋水花,評判都企哂起身拍哂手掌話俾10分,

之後仲話頒金牌俾我,我聽到之後搖搖頭潛翻落水,

一路游,游岀大海,之後個漁夫問我要唔要咸魚,我話我好肚餓,

咁個侍應就走埋來問我話加多兩蚊就有喜力,

唔加就得藍妹,我好豪氣叫左一打青島,飲唔哂,

然後一野掉左哂d樽出去,格離d人驚到瀨屎,仲喊哂口話d樽有生命,

真係痴撚線,我怕佢地痴起上來會傷害我,我撻著架車就即刻踩行油,

架車蓬蓬聲,引擎響到聽唔到,架車無郁過,我落車,

問企我格離個個邊到係金色海岸,識唔識姓林既,佢打左我一身,

然後話自己叫呀麟,我唔夠佢打,因為我笑到無力,

佢話我痴線,9唔撘8。我逼佢陪我去金色海岸,話唔去就繼續笑9佢,

行行下突然唔見左佢,我去左報失,警察叫我唔好一分鐘入面問咁Q多野,

我火都來埋,屌你老母高登個死人搜尋器,一分鐘serach得一次,

有時打錯字淨低個50秒你都咪話唔頭痕,

做咩好,睇套AV先?到我開到喇。個50秒就過左,

你話我做邊樣好先?下?你搞到我好混亂呀!

我望住搜尋兩個字,再望下個鐘,咦,我夠鐘食藥喇喎
ball = new Football();

Pit.kick(ball, Emperor);

ball.hit(AngelB);

question = AngelB.angry("You know who I am!?");

Emperor.no(question);

question = AngelB.angry(Emperor, "You business?");

Emperor.yes(question, "He is my friend");

gang = new GangMemberArray(new Random(1,5));

for (i = 0; i < gang.length; i++)

gang[i].angry("What happened, AngelB?");

question = AngelB.angry("Where are you from?");

re = Emperor.reply(question, "Block 28 Emperor");

question = AngelB.ask(gang, "Emperor? Did you ever heard of it?");

for (i = 0; i < gang.length; i++)

gang[i].no(question);

question = AngelB.reply(re, "No one know your shit. I am Angel B, ever heard of it?");

Emperor.yes(question);

AngelB.angry("You are nobody!

Emperor.showIdentity("Handsome");

AngelB.angry("Handsome my ass! See, see? Which part is handsome?!");

AngelB.slap(Emperor, 4);

question = Emperor.afraid("We didnt mean it, please let us go");

AngelB.no(question, "Fuc k you kiddie!");

AngelB.kick(Emperor);

for (i = 0; i < 10; i++) {

for (j = 0; j < gang.length; j++) {

AngelB.kick(Emperor);

gang[j].kick(Emperor);

}

}
大段當好笑 尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞