(多圖)垃圾抄畫家暗串連登仔係狗

1001 回覆
1892 Like 24 Dislike
除咗數目一樣 疊上去睇
無論隻手同張啪啪紙 size形狀都一樣
隻手指位置 連撳爆邊一粒都一樣...
千祈唔好話俾人聽咁叫做創作
你都on9 人地係用自己畫風重新演譯叫二次創作 佢係描到一鳩樣啊同原畫風呢啲連二次創作都稱唔上純描圖 你咪同佢一撚樣連參考同抄襲都唔撚識分囉
抄考人地啲圖再當原創既畫師
唔止佢一個啦 係佢抄人仲要畫得核突啲姐
有幾多個ig既畫師係畫迪迪尼人物貼紙起家
拎人地版權再用自己畫風畫翻出黎
好多人都做緊 要投訴既 好多畫師都收得皮[img]assets/faces/dog/zzz.gif[/img]
你都on9 人地係用自己畫風重新演譯叫二次創作 佢係描到一鳩樣啊同原畫風呢啲連二次創作都稱唔上純描圖 你咪同佢一撚樣連參考同抄襲都唔撚識分囉[img]assets/faces/dog/haha.gif[/img] [img]assets/faces/dog/haha.gif[/img] [img]assets/faces/dog/haha.gif[/img]

佢係direct copying
已經唔可以叫參考
呢d15歲死人MK抄襲狗靚妹唔洗可憐
贊成推撚死佢
Wow 幾快手 岩岩再睇IG就已經Delete咗喇
好彩有圖
條仆街mk妹擺明有mon啦, 慢慢諗下之後點同學校解釋啦
快手cap多啲
佢個人ig係咩?
Email已send 整死你話咁易啦mk妹
搵個巴打拎佢啲圖改下色 加下字 再話自己原創/請勿抄襲啦

咁撚樣叫原創 出新post都仲係要抄
係咪要抄到人地搵唔到original就光明正大話原創
比人搵到就del post

係咪冇創意到咁 兆基創意書院
點解你地要恰個15歲既細路喎
From巴打

南屯門email: pstmgss@edb.gov.hk
兆基email: info@creativehk.edu.hk

投訴信template: http://lih.kg/fezONBX
Pin 可以聯絡作者?
各位加油,15歲唔係可以放過佢既藉口,過幾年就18歲成年,呢鑊佢唔出黎認真認錯,是但del兩張圖話參考就想算數,俾佢過到呢關,到大過都唔會係好人
佢有畫過三眼仔
不過抄都抄到好核突,唔太似唔知計唔計
不過都係嗰句 人無恥則無敵
佢啲風格成日變
一時好freeform一時好有structure
揾到圖嘅巴絲可唔可以集中下pinterest d link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞