[觀察者系列]《混沌虛無》(5) [本季完]

1001 回覆
668 Like 6 Dislike
佢故鄉係始動次元now
同去其他次元一樣
第二世代中期佢覺得係一個枷鎖,後期覺得係重要同伴
其他域界未必會好深入,不過點都會介紹吓各個域界
江河還江河 先生還先生
吉仔見到乜都好俾心機修煉 邊似江河當本嘢google map
就係你地班友仔下下將兩邊唔對等既情況黎比
搞到老江gg左
吉仔當初遇到本探天卷
已經打破左成為掌控者既法則
佢只係執到 唔係呀encore親手交俾佢
證明佢係system揀中既人
雖然背後好似都一樣係有人推波助瀾
但佢的確係天選之人

而老江係因為佢既靈異力可以比較輕鬆上神四
而俾吉仔睇中再夾硬推佢上馬
system開頭都冇諗過承認佢
就算最後俾份"google map"佢都只係持有者
掌控者變左係吉仔滴血重生既翔
(我唔知到底係system只承認吉仔呢一支血脈
定係因為吉仔落左禁制 強制滴血重生後既"自己"掂到探天卷就會重生成為掌控者)
所以老江從來都唔係被選中既細佬
佢突然係極短時間來要背負全世界既命運上身
而且係幾年間直衝神四 你地仲想佢點?

如果你話佢因為有吉仔幫先做到
咁七大罪一樣有 吉仔自己一樣有人push佢
如果你話佢只係當本野係google map
唔好好利用佢學入面既野 甚至唔明何謂天道
去到各域界又唔好好學習各個力量體系既野

我想問下你地
對你最重要既人死9左 你要完成任務先救得番佢既
你會想拿拿林做哂佢去救人
定仲慢慢逐個地方 仲有成9個地方
係個到慢慢升級學習 深造各種力量呀?
吉仔係勁 呢個的確係事實
但佢用左幾多時間去成就佢既高度
佢直頭係斷世人計嫁wo
而且嘉怡姐一直都係佢身邊 一齊學習 一齊成長
佢明白自己要更強大去保護佢個女人

sorry講到1999
但請諗下點解要去比較兩個根本完全唔同處境既人
我明白嫁 笑係好容易 用腦思考係比較難既
我唔係想挑大家機 只係純粹登老江唔抵
想幫佢同大家理性地平反下

頭盔:以上純粹個人意見 不喜任插
lm
聽日有3篇
今季睇得唔夠侯 可能上季節奏快 同埋去過幾個次元 啲戰鬥打得爽啲
今季咁快完有啲唔慣
神隱幾耐
正皮留名
上季升level太快太屈
今季到宜家都未上到半神
重點係自從命運籃球之後就冇曬甜
算啦,江河唔reset都reset左啦
無謂再係咁踩/平反佢啦
唉呀 我都唔想
但成日見到d人有意冇意咁申佢兩腳
我就忍唔住
留名
當初睇真係因為甜故先睇
我又唔係想鬧江河 我都係覺得佢唔識探天卷嘅真諦好可惜姐
寫甜故就甜 唔係甜故就唔會專登甜
主線無甜故,廢事分心寫,加上故台成日有甜
探天卷喺其他人手都只係本普通書,唔關識唔識用事,只係關於係唔係掌控者
lm
Dllmch
同意,加埋時間性上先生有嘅係時間,江河果陣神1已經比7罪追殺,根本冇得慢慢練
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞