[觀察者系列]《混沌虛無》(5) [本季完]

1001 回覆
668 Like 6 Dislike
教識徒弟無師傅
邊估到收著個admin
因材施教,師嘅責任係發掘潛能,提供方向,你認知中嘅師應該係香港老師,講求一套「武功」教晒就算
得道已經好勁
當時唔救佢可能已經直接踢返著心之力+靈異力
寫少幾十章
不過我都想問下 依嫁嘅廖永祥仲有冇救世主大氣運加持 唔到絕對絕境都死唔去 仲要有n重機遇?
就快完啦

係唔係仲未講一開波個古月長老個伏線

定係我睇漏左
有冇巴打記得蛇既真正身份係咩?
好似到尾都冇講到嘅
不過有幾個人大家一直都講緊
1.

喺九域番外篇-英靈殿最後一句提到佢要算計返沙利葉 調返轉可以講為 佢曾被沙利葉算計 而蛇所做嘅事都係指向 佢要推吉仔上去救世主一位 所以蛇=沙利葉

2. 古蛇=薩麥爾 一開始用嚟試夏娃嗰條蛇

3. 喺嗜血者番外篇有提過別西卜個老婆比路西法禁錮左喺大陰 正常路西法係幫魔王 但背叛左 亦應該係沙利葉嗰邊嘅人 而蛇本來就係魔王代表之物 咁路西法亦有可能係蛇
其實蛇係最後(嗜血者) 佢比左個方法比7罪入去一個地方
詳情自己睇
你講緊入 伊甸園?
咁就去到癲瘋舞王
就快又返去冇文睇嘅日子
未講, 歐仔話係條好深既伏線
從來冇講過
唔關事la, 佢封印係上世記憶同修為, 但係靈魂係完整靈魂, 不過咁, 火耀陽提過佢係入左戰場先上到半神, 而江河入戰場既時候都係得道, 所以我個人覺得要入戰場先可以繼續升上去
之前都有章係話域界會派人去其他域界歷練
唔算好深 淺淺地 下季先出咁解
推一推
過左六百
就快完啦

係唔係仲未講一開波個古月長老個伏線

定係我睇漏左
未講, 歐仔話係條好深既伏線
唔算好深 淺淺地 下季先出咁解

今季會唔會講多少少個武帝遺跡嘅得著?好似淨係知道拎左3本祕笈1對拳套,之後就冇再講落去,開頭又講到個遺跡係重大機遇,對佢地好重要

我仲以為會喺入面拎返探天卷添
仲有粒石仔啊
粒石仔似係域界戰場傳送石
今季會唔會講多少少個武帝遺跡嘅得著?好似淨係知道拎左3本祕笈1對拳套,之後就冇再講落去,開頭又講到個遺跡係重大機遇,對佢地好重要

我仲以為會喺入面拎返探天卷添
仲有粒石仔啊
粒石仔似係域界戰場傳送石

仲未番到起始次元搵十人眾報仇
有文未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞