肯德基港澳全線分店 明天起停供膠飲管杯蓋

594 回覆
329 Like 1004 Dislike
拎餐嗰陣大家小心啲
唔好打瀉啲嘢飲呀 手震倒咗少少落地呀之類
你老味 你自私啲定大部份人自私
大部份人覺得有問題 小部份人覺得無問題
咁係咪你地有問題呀
一唔環保就屌鳩人自私
正一道德塔利班
遲下見到隻海龜笠住condom死再放上網
應該好快連condom都禁埋
全民中出日子不遠而
唔撚食最環保 全力支持垃圾雞鋪執撚左佢
有冇見過有女人係集齊哂女權,環保,耶撚,素食
而家成個討論thread充滿既係謾罵同埋揶揄
你覺得只係講笑咁簡單?

唔好話走飲管走走杯蓋
膠袋稅實施左咁多年仲有人反
究竟呢到d人有冇出過國睇過?
唔好話歐美國家, 而家係大陸商鋪攞膠袋都要俾錢
直情買幾盒飲管直接掉落海
死環保狗
會展依加都係咁做
心諗都on99
一包飲筒都係10零蚊有成百支 真心不爽既可以去買一兩包放係kfc入面 只要每100個食kfc既人有1個人以上肯付出呢10蚊 咁飲管既需求不跌反升 就大巴大巴車落環保撚塊面
大約五分之四的海洋垃圾是從垃圾填埋場吹入海洋,或經城市徑流沖刷至下水道,最終流入海洋.

利申 反對迫人環保 但盲反一樣on9
咁唔撚該你打開你隻屎眼睇清楚,香港d商家,政府,有邊樣唔係用環保個字黎cap水?
環保係岩,但你班環保撚仲撐政府,商家咁黎消費環保咁就係錯
隻紙杯軟身架喎
冇蓋一揸落去咪爆哂出黎?
on9架?
邊有撐 講緊個政府失敗都唔好賴環保有錯
上面d 人講到專登浪費物料
你隻屎眼去左邊
外賣點?
斬腳指避沙蟲
收皮啦,打一大堆垃圾都唔叫撐
又唔見你d環保撚出黎屌政府消費環保
環保全世界都做緊
人地大陸大城市都開始注重呢家野

香港人就係自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞