肯德基港澳全線分店 明天起停供膠飲管杯蓋

594 回覆
329 Like 1004 Dislike
台灣年輕人研發甘蔗渣飲管 可重複使用能自然分解
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20180708/s00004/1531019794039
去淘寶買d膠管倒落海
你咪就係你口中個個發爛渣呀低能仔囉
用黎幫維港填海
自己倒落海係犯法嫁 唔好做
你買多D膠管 掉尻哂落垃圾桶就夠嫁啦
希望遲啲有隻海龜食咗個環保撚之後死咗
咁以後就可以禁環保撚了

但係之前見d飲管全部獨立包裝
死撚左佢夠環保
有定又呀屌你老母
字都未識學人上網
仆街敏感牙齒唔洗飲
我唔係反對環保, 但好憎香港方式既環保, 咩野都夾硬推行, 強制式環保
膠飲管唔環保你唔識改用其他物料既飲管, 而夾硬取消晒
膠袋本來已經開始搞可分解膠袋, 點知夾硬推行膠袋收費, 跟住間間公司都改用不織布袋呢D更唔環保既物料, 我真係好燃多謝環保人士呀
我試過攞飯盒去
遲下絕對會好似讓座咁
D正義環保狗去餐廳食飯會影人地用飲管用杯蓋
人類,最自私的生物。

當一個城市變到咁,就算幾有錢都無用
你自己講完有無打冷震
On9

攪𠶧大陸1.3b人口先攪文明地方
你on9架 飲管要自己拎是常識吧
岩呀, 你估班陷家產真係環保? 用環保呢個字黎拎著數咋
屌佢老母臭閪
支飲筒插撚左入隻龜個鼻又唔撚識講話係個別事件咖喎
吓 無左飲管就唔識飲野
有D 貨明明20$ 齊頭

見到加0.5 唔買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞