LIHKG 職業摔角討論 (10) RAMEN REIGHS goddamn it...

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
give us The Black Lotus
睇完raw 先睇番ss,
db vs Brock 個場算唔錯,大家都算sell 足。
Vince 你唔好下下都要人踢JJ啦,真係痴線
一間又valor club咁
Vince個腦入面覺得做heel就係要打JJ
好懷念nakamura njpw個種暴力heel(尤其對飯伏個陣 )

RIP AJ Styles' balls
vince 眼中唔會有 striker
只有muscle power house先可以擔大旗
taker咪the best pure striker
Young Bucks 可能冇啦
12月尾約滿 好似都冇意思續約
呢啲冇得講
同WCW 火拼的年代
Undertaker呢啲忠臣不離不棄先令到老闆俾面你
聽日smackdown可以睇db變到有幾heel

而家aj 傾緊新合約
可能類似rko嘅合作形式
有時連pvp都唔使出
話哂都40歲 呢一兩年都chur都好盡 都啱既
特別佢嘅balls chur 得特別盡
今年俾人係咁打蛋蛋
真係餵咗Sasha 同Bailey 比tamina 同nia
Awesome Kong 又真心衰嘅,簽咗約之後打一、兩場就有咗要抖;你係WWE都激氣啦,臨黎之前係咁谷,谷到出黎又要抖
係真係有咗(好似係)
no more yes movement, but the plates still saying yes
WWE you lazy ass...
其實Raw而家book 到好柒,一線同二線差太遠。

Brock book 到勁得太過份(有邊個未比佢squash 過?)RR又大抖,Braun 又唔生性有backstage heat所以唔比belt 佢,真係諗唔到有邊個可以喺brock 手上拎返條belt (條belt 又變PPV only)。佢打一場仲咁鬼貴,分分鐘book 到Braun TLC輸比baron ,順勢又兩個PPV唔見條belt 。不如快快脆脆比brock 輸Q咗再比drew,等佢去打MMA算啦。又或者demon king 返黎贏brock (邊有可能丫。。。)

女嗰面又有大RR,nia 點book都唔會比佢贏啩?
Raw嗰面仲有邊條女夠勁可以book 去贏大RR(要記住佢仲係不敗身),即係條belt 仲有排喺大RR手上(分分鐘過WM都仲拎住)

Rollins 同 ambrose 而家有排feud ,條intercon champ 又係唔會亂郁。

即係會郁嘅belt 得條tag belt ,但又有邊隊tag贏到?
chad 同bobby rhode 又柒柒下咁等bobby heel turn 。
不過比AOP拎住都唔係壞事
demon king而家變咗節日限定
真心戥finn 慘 而家個劇情寫到佢9下9下
出嚟只係識傻笑
講真 佢做半heel半face好過啦
撚下手下年mix match challenge同becky一隊好過啦
hug乜ger啫 佢demon嚟架
Mix tag 就別認真
WWE 明撚狗 將新日本gimmick 踩到賤過地底泥
DREAM OVER件衫好似幾靚
【石屎都斷開】摔角手用石屎掟對手頭部 全場嚇到大叫

墨西哥一場「無規則、無限制」的摔角比賽發生嚇人一幕,一名選手用一塊石屎磚擲向對手頭部,令對方即時倒地濺血,石屎也斷開兩截。受傷選手送院後證實腦部有血塊要動手術清除,並於深切治療部留醫。

這場聲稱不講規則的「死亡比賽」周一晚舉行,44歲的科雷亞(Jaime Correa)對綽號「天使與魔鬼」54歲的岡薩雷斯(Hector Gonzalez)。從片段見到,台上似乎已有不少「武器」,岡薩雷斯把兩塊石屎搬到台上,科雷亞趁機用金屬椅多次拍向岡薩雷斯,岡薩雷斯之後反擊,拿起一塊石屎猛然擲向科雷亞,正中他頭部。

科雷亞應聲倒地,現場爆出巨大的驚呼聲,鏡頭一轉,見到該塊石屎已經一分為二,可見力度之大。裁判及醫護人員立即上前查看,岡薩雷斯也走下擂台,上前察看科雷亞傷勢。雖然科雷亞當時能站起來,自行返回更衣室,但他送院後發現腦部有血塊,要進行手術清除。數小時後,科雷亞經理人表示手術成功,科雷亞還活着,但要在深切治療部留醫。

岡薩雷斯為他的錯誤道歉,聲稱當時只是失了手,他說:「我是想攻擊他的背部,但當他站起來時,石屎已經拋出去了。我想讓人們知道我並非有意傷害他。我只是想跟一個未符極限打鬥資格的人好好打一場,這傢伙還未準備好,但我不是想為自己開脫。他是強人,英俊又優雅,但未夠極限。」

世界摔角娛樂(WWE)、奧運金牌摔角手安格爾(Kurt Angle)在Twitter發文表示憤怒,公開批評岡薩雷斯。而岡薩雷斯亦已遭墨西哥拳擊及摔角委員會無限期停賽。

https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20181123/58943062
碎料啦,bjw仲癲,墨西哥仔
呢下唔同喎,擺明囉命
呢下中正後腦, 傷好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞