[HKBU] 浸大討論區 (6) 一年只會爆一Post

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
btw, PE衫一定要買? 係有現貨定要訂?
一定要着 不過頭一兩堂冇都冇所謂
佢有現貨係到 有d size可能會斷貨
btw, PE衫一定要買? 係有現貨定要訂?
一定要着 不過頭一兩堂冇都冇所謂
佢有現貨係到 有d size可能會斷貨

想問係邊度買?
大學書店 係hall個邊
我本身係non ju入yr3嘅,咁而家free elective差3credit就滿30credit,但係我普通話未讀,啲major elective又未讀曬,所以想知夠credit之後仲可唔可以再reg科啫🙈
major elective同free elective係分開
我指嘅係major嘅free elective呀
中東野開返係舊can
請問UOW係咪一定要去架
make up exercise係咪用黎補翻?
fm要翻工幾乎都無去UOW

我上年都係靠make up補番三個uow
出左timetable喇各位
有冇人已經食咗新can
我係今年經non-ju入year 2 ,今日先返campus reg完跟住今晚開左bu account,發現我居然要係3年入面讀 128 credits
下個sem要讀9科 究竟係佢未update定點樣
見到巴打話出咗timetable
見到一科elective都reg唔到
得基本12cred 是否人生已完
Add drop 仲有機會
你意思係咪指 佢assign 15cred, 但你想一個sem讀多過15cred咁?可以架 但額外既cred要等add drop先可以reg, 讀多過18 cred就要去ar交form申請爆cred
如果你係想用佢本身建議你讀free elective既3 cred黎讀major elective, 都可以架 你唔使跟佢standard study schedule reg架嘛
可唔可以講下year 4先去exchange
係咪要係嗰邊做hon pro?defer?
有冇人見舊校福仔棟野對出個窿變左做海豚泳池 仲有舊can出面啲波
應該係未update 我year3 entry又係琴日先enroll
仲係百幾credit
lm
唔係呀,我係指呢,free elective咩有30個credit嘅,因為我而家已經讀左27credit,如果我之後想再reg多幾科嘅話,到時會超過左30credit架嘛,咁洗唔洗比錢先reg得架?
讀咩系
睇你FYP sem2做唔做得切,可能要一路exchange一路做fyp,睇你個professor,或者可以比你返黎瘋狂趕工做
申請爆cre係咪要填form交去ar 有冇link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞