L’Arc~en~Ciel live 2018 L’ArChristmas

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
ISakura睇完冇耐JPopSuki已有seed
竟然冇my heart
JPS都係TS嗎?
Dearest love~~~~
file太大 有無唔係TS檔
儲呢啲一定儲ts,而家hdd咁平
多謝大佬
ts有咩特別?
我次次都轉mkv入電話睇 轉左得5gb幾
ts係電視錄出嚟嘅原檔
d live goods + 機票, 演唱會入場卷加埋都唔少錢..
但hdd一隻都係幾舊ja, 仲要有排用 價值觀問題我明...
假如係低清我寧願唔睇
好清..
價咩值觀 你講緊我呀? 你覺得我洗錢洗得少?
唔駛起槓....我咪話你係L'arc-en-ciel 身上洗左好多錢囉..
你已有JPS TS版. 只係想搵條SIZE 細D既放入電話睇??
定電腦HDD無位裝唔到10幾G FILE?
無起槓 只係唔明唔要TS版 無啦啦同我既價值觀有咩關係姐
順便問吓,睇咁多條ts檔都係傾向細聲
係file特性定錄片嗰條友錄得細聲?
佢講緊我 一向唔買碟🤷🏻‍♀️
如果要睇dvd唔全通我寧願唔睇🤥🤥🤥🤥
應該原本係咁
Fanciel 大佬
應該係全世界都係同一個SOURCE (jps) 再轉唔同既檔外流
咁咪係囉, 好多fans 都係睇live show 買goods 甚至黎到香港call車一直背後追蹤佢地行程, 用幾多錢只要睇到佢地都覺得好值得, 洗幾多錢都無所謂, 但非官方既產品.(包括盜版盜錄影像檔) 就算只係用 1蚊去為左佢地儲起都嫌多..

而有d人..(即係我呢d)..總之官方或者tv 影像都當寶去儲, 正所謂hdd 有價, data係無價, 佢地出道至今既所有影像都當係寶,

呢d咪價值觀問題囉.
唔關事,佢係問係咪錄出嚟係咁定條友較過錄影setting,但呢啲ts檔其實一錄就已經係咁,全部人錄出嚟嘅規格都係一樣,只係因應電視台個source而唔關用家事,除非你成個檔再encore過啫

當然呢啲演唱會亦都大把人錄,唔只jps一個source啦,爭在有冇其他人放出嚟啫,而家資訊咁發達其實有幾個source放上網都唔奇,只係同樣ts都會係一鳩樣,只要錄出嚟冇爆格就唔使理
icic,,明白哂..
真係辛苦你啦 又要買齊dvd Bluray boxset 又要儲hdd set
我聽laruku年資尚淺 真係要跟你學野
sorry 我表達得唔好, 我指..要儲影像檔梗係儲最清最大個d..愈大g數愈清愈靚, 都無理由為左段細d既file 揀段無咁清....

你又唔駛起哂槓既哈哈.., 我唔係質疑你對佢地有幾狂熱丫,...因為男人同女人....對一件事物都有唔同要求..我地男人梗係鍾意儲靚清既片...甚至有人唔買cd, 覺得cd 音質垃圾. 要儲24bit 添.....

而今次去日本..班香港女fans都同我講, 佢地從來都唔買live bluray/dvd嫁.佢地剩係睇live, 睇完就算..

呢d咪人人價值觀既唔同囉....

btw, 我細細個就聽過你個大名啦..又唔駛暗寸既.., 我又確實無你地咁瘋狂既, 我用好少錢係偶像度嫁ja...應洗得洗算啦..強調買官方正版只係我唔想比你覺得我乜都係jps 搵..一蚊都無比個d 得個up字口就話支持但實際一蚊都無付出既人黎ja....因為今時今日都無咩人買cd既..都係問人攞mp3/聽串流..

我真係完全無串你既意思, 你唔好誤會, 可能言者無意, 聽者有心..sorry

你個句「我聽laruku年資尚淺 真係要跟你學野」我就知你好不爽...(你應該係心諗..我係邊個呀? 舊登有邊個唔識我呀, 我儲左幾多野你又知幾多呀, 我洗你教?)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞