L’Arc~en~Ciel live 2018 L’ArChristmas

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
新年快樂
我要幫佢開年
各位巴打新年快樂
hyde對fans真係好好 我早一兩個鐘見有for台灣既新年快樂片 係到諗點解無廣東話版

結果轉個頭就見到

btw咁多位巴打新年快樂
分到廣東話係香港 普通話係台灣人/中國
Ordinary world
https://twitter.com/freeplanetml/status/1091728141045850112?s=21

因為香港一個地方唔同,一段片都專登講兩次大家好
其實主辦都算係咁
無錯,如果無大陸人一齊睇,可能香港既jpop市場萎縮到無日本歌手樂隊會黎,兩害取其輕,一定要接受

再者,香港場地有幾大啫,唔一定要近同前先叫做正既,有時真係要改變下心態,唔好用一般香港演唱會文化既角度去睇
其實唔好理香港同中國係咪同一個國家(其實有國界就已經答咗你唔係啦,佢哋嚟香港一樣要旅遊證件)
自古以來大中華區嘅演唱會其實來來去去都得幾樹有,北京上海台北香港(今次特別啲有成都)
咁個問題係依地理睇,香港一定係會吸納地理上近香港嘅大陸市場,廣東唔在講,甚至去到廣西湖南對佢哋嚟講都係香港近啲,所以你個眼界只要唔係將羅湖橋以北=全部大陸人一撚樣,就會覺得其實班友嚟香港睇係好正常
Are you feeling fine?
我係唔鍾意佢地黎爭位睇呀 唔洗講咁多野
人人都咁做會點?
香港人學守下規舉啦
日本人可能都咁諗
係咪想開年呀
香港人最唔守規矩架
WFC
做個文明人
Hyde肯唔肯都成問題

不過你只會令佢難做 有一個係咁既就個個都會咁問 200條友影到開show都未影完
想同hyde單獨影相 麻煩你自己諗辦法係出面偶遇佢
然後有禮貌地詢問是否可合照
要知道偶像並不是比卡超 並不是你係街上捉到就要滿足你任何要求

BTW 如果你真係現場咁樣問 好失禮
明白明白 果然日本同香港嘅偶像文化真係好唔同
我見到鄭中基個演唱會 點歌環節可以問佢可唔可以影相
我會尊重的大家放心
比卡超都未必會滿足你架修哥

hyde心情好果陣都算有求必應,諗下今次俾咩佢簽
可以俾野佢簽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞