香港外流球員討論區(6)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
以為曼城個Sandro?
//特謝拉傷情 | 小蘇為大家第一時間報導特謝拉傷情 根據醫生初步診斷,特謝拉左小腿遠端外側皮膚肌肉受到挫裂傷,未傷及骨頭,傷口長約5cm,預計需要2-3周恢復。 //

真係瞓底咗,繼2-2之後又中
蛆,都係巴西
燈到
每隔幾年就有香港球員畀印尼球會睇中嘅消息彈出,因為有啲經紀人喺幾個地方左走右走,人哋老闆想揾啲特別嘢,佢哋都會幫手搭吓路。以往係會揾華人球員,例如李康廉,踢完亞協畀人mark實,但推得多,人哋見請唔郁就廢事揾,改揾中亞同南韓日本球員做亞援,或者揾中東球員。

印尼人欣賞香港球員在於個別技術唔錯,而且香港球員人工唔算高,佢哋一般負擔得起,不過印尼足球嗰環境比較不穩,隨時可以冇糧出,而且生活上又唔易適應,呢啲都係香港球員擔心嘅嘢。家陣喺印尼揾食嗰啲亞洲球員,有部分來自南韓,好多都係踢唔掂K1先走落嚟,佢哋冇辨法,因為喺K2份人工有限,唯有走出去,嗰競爭太大,佢哋預咗要出去,幾惡劣嘅環境都要挑戰,因為要立足。

而香港球員,只要正正常常,喺香港球員不足嘅年代好難冇班落,就算人工有限都可以揾兼職,冇一個隨時都要有外闖揾機會嘅準備,呢個冇辦法,本身印尼呢啲國家比較複雜,聯賽水平又唔係好,人工又唔算十分好,唔想去都好正常。

呢啲機會都係留返畀中亞球員同日韓球員。
我蘇真大腿特謝拉受傷不可能2天就能恢復比賽,後防定海神針帕萊塔停賽,特別是本賽季整個中超最垃圾外援博阿基耶就在我蘇隊裡,等於就靠一個埃德爾絕對贏不了你們貴州,希望你們贏球,希望給文總帶入希望

笑死

喺彼得斯古身上乜野都有可能發生
氣氛真係好好 同香港差好遠
比幾萬人一齊屌,替生草興奮
貴州恆豐客場挑戰重慶斯威。最終,憑藉鄭凱木的進球以及耶拉維奇的帽子戲法,貴州恆豐在客場艱難戰胜對手拿到聯賽第二場胜利。據《貴州都市報》記者王曉峰微博透露,打進帽子戲法的耶拉維奇賽后找到老闆希望放棄獎金分給隊友們,並表示他唯一的願望就是球隊保級。

《貴州都市報》記者王曉峰在微博中寫道: 昨天,耶拉維奇找專門找到老闆,表示之後的贏球獎他那一份可以分文不取,如果老闆同意這筆獎金可以拿出來分給為比賽盡力的隊友們,他唯一的願望就是球隊保級,如果一切順利,他願意在在貴州結束他的職業生涯。

中超人工咁高想喺度退休都可以理解嘅

但係佢嘅把握力就點都好過Steve
同steve完全唔同level la
印尼波少人睇嗰陣,香港都唔夠佢少,但多人睇嗰陣,香港點都唔夠佢多。
嫌隊友未夠落力
曝大連一方接觸曼薩諾 為保級半賽季換兩次教練?

搞笑咩
安杜定辛袓好 比香港選擇
香港國腳辛祖第一課喺主場Andi Mattalata Stadium操,由於佢冇經試腳直接簽約,所以吸引500位球迷入場睇操練,比平時略多,睇操練唔駛錢,所以平時都有幾十到幾百人睇PSM隊操練。

500人

from 13哥
印尼球迷甲: 乜好似咁閪慢咁既
印尼球迷乙: 喂唔追波既?

設計對白

500人唔誇張啦,上年艾辛去Persib,頭兩場練波先誇張,有萬幾人迫入去,因為太亂,搞到要閉門練波。
好痴線
允豬!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞