香港外流球員討論區(6)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
成功呃到合約
中間條友好似啲南美黑幫大佬
生草一陣射失12碼 單刀炒粉會唔會比人槍殺
生草加油
Premier League new boys Wolverhampton Wanderers are reported to be planning a shock move for free-scoring Shanghai SIPG striker Wu Lei, according to reports in the UK.

Earlier this week, Wu broke the Chinese domestic goalscoring record when he bagged his 88th goal in China’s top flight.

No fee has been mentioned yet, but the deadline for Premier League transfers falls earlier this season, on August 9.

CLS
笑死, 條友英超預備組都未夠班啦
原來狼隊都有中資成份
哪有工作證,吹水新聞
武女都唔夠班..唔通陳7夠咩

武女踢下游實夠
【港腳外流】辛祖簽約加盟PSM望加錫 與流浪前隊友安杜重逢
2018年07月31日 11:59 am
馬菲爾 @ UPower

辛祖係第三位去印尼搵食既港腳,另外兩位大家又記唔記得係邊個?

印尼甲組球會PSM望加錫的球會主席Munafri Arifuddin周一(7月30日)晚在社交媒體宣布,與去季後與傑志約滿的港腳辛祖完成簽約,這名巴西裔香港球員在今季印甲聯賽後半程將助PSM望加錫爭取佳績,更與過往在流浪效力時的隊友安杜故劍重逢。

「新前鋒抵埗了,希望可以助我們的夢想成真。」Munafri Arifuddin在社交媒體上載的照片,是其與辛祖手持合約的合照,這名港腳加盟PSM望加錫是以取代澳洲前鋒迪捷特,而據印尼媒體報道,在季中更換前鋒,是PSM望加錫主帥羅拔亞拔斯一貫作風。

辛祖是卓卓、林學曦之後,第3名加盟印尼頂級聯賽的香港球員,而PSM望加錫陣中亦有香港球迷認識的安杜,該名球員現更以歸化印尼籍,而在2011年至12年球季港甲聯賽,辛祖與安杜就一同效力流浪。
U23踢中超 ,唔駛降班?
出糧比國字號打自己隊波

商家真係愛國
誰不支持 誰就是貪瘸
英冠下游就夠
踢英超冇女連波皮都掂唔到
Psm仲未官宣
冇女英超下游夠班? 再笑死多次
以為係上港夾住hulk同oscar踢得好就代表佢勁?
簡單講, 英國波唔會岩佢, 不論英超定英甲
宜家佢都只係蝦啲支那後衛先入咁多波
自從減咗外援數目,好多球隊雞咗亞援,搞到後防線好多時都係本土
去到英超佢真係夠班
至少外流先啦
起碼證明下比人睇
除非remove每場出u23嘅限制
否則中超球隊唔會讓u23球員出嚟
唔試下真係唔知
鄭智未去查爾頓之前,都覺得佢唔得,最後踢落都OK
而且佢去完英國,查爾頓同些路迪,再番中國,明顯有進步
(球品同人格就唔講啦)
武磊出去試下無妨,反正踢唔掂,番中超都實有人要
據這一提議來自更高層,任何阻力都未必是阻力
近日,國字號球隊參加聯賽的消息鋪天蓋地。據《足球報》李璇微博透露,外援政策或將在國字號球隊參加聯賽時有所變動。另外,名記袁野在微博中也透露,4外援或重出江湖。 李璇在微博中寫道:“看到不少某某隊打某某聯賽的爆料,這其實都不新鮮了,就看到一個經紀人說了一個關鍵詞,外援。 ​​​​” 此外,足球經紀人周凱旋在微博則更詳細地透露了此條新政,他在微博中寫道:“據悉被抽調國字號隊員的俱樂部,還給增加一個外援亞外名額!”
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞