想整一隻有關二戰 - 香港保衛戰既小遊戲

585 回覆
564 Like 8 Dislike
係唔係依隻??
加地型 障礙物 天氣效果 同影子
有冇巴絲可以幫我睇下係邊隻RGB,我真係分唔到
http://www.creativecolorschemes.com/resources/free-color-schemes/earth-tone-color-scheme.shtml
最好有得揀做日本定英國
自己揀做守衛香港定侵略香港
用色真係太vibrant
我覺得用色可以參考返本土or外國 有九龍城寨出現既影視作品
覺得果種灰會好襯

唔使特登market俾細路
好似pubg手機版咁樣咪又係一堆小學生玩
無必要太卡通化 咁樣反而可能俾人覺得好似新線上遊戲地帶古早flash game

同埋樓主係想整彈幕game?見有得避子彈
我係參考左依隻外國indie game https://www.youtube.com/watch?v=bVPg2g_enBI
同埋都想整到類似佢依隻咁,但就係故事過關
btw 我覺得用pubg同我依D indie dev嚟比又好難比
人地剩係marketing舊錢都分分鐘夠我食過世
揀色方面我比較弱,我再試下整整個palette
未必嘅,民國無雙啲兵仔都係幾colorful
Google搵啲圖 好似大部份都係土黃/沙色

個款同你原版係差唔多 係你個隻綠得濟
護眼game
btw可唔可以幫我望下,上面條link入面邊隻色會近d,我分唔到d相近既色
頭盔係R86 G84 B63 #56543F
軍服R172 G148 B114 #AC9472
背囊/胸前掛個堆野 R217 G171 B121 #D9AB79

利申 係Watershed Hong Kong搵圖
唔該曬
支持香港製造
pubg邊有marketing呀 垃圾驚
我都唔明點解紅

我想講返唔使一定要用d cartoonish既style
依家細路分分鐘嫌棄添(想證明自己大個仔)
又或者target係再細d既細路 但係果d會唔會深究隻game故事又係另一個問題

條片隻game有d似binding of issac
依類hardcore game既audience又係好難取悅既
難得濟又失去你想教育既本意 少人接觸

利申 9up個人睇法
樓主加油
我都明你既諗法,依家D細路多數都應該會鍾意D 3A大作畫面之類果D game
不過依家做左先算 就算吸引唔到好後生果班,如果可以吸引到其他唔知依段歷史既人有認識都無壞
正宗印度咖哩!!!(講笑,希望印度人睇到唔好介意,我突然諗起旺角舉牌宣傳果個人 )

印裔英兵

大家覺得點?
有個frame唔記得改返隻色,依個改返
我玩
Lm 支持
傻la 游戲最緊要個故事
第二睇有邊個玩 遊評人推薦
之前undertale格仔game 咪一樣彈出

故事好緊要
bgm 都好緊要 用一啲好嘅音樂可以帶你入去佢個世界
其餘表達方式 人設 小彩蛋
個個人對遊戲既睇法都唔同,我依家對香港人打機既印象都係鍾情畫質同大製作多,indie game香港真係好少眾,唔同外國既所謂少眾都分分鐘多過你香港人口
It’s a long way to Tipperary.
It’s a long way to go.
人物好得意!支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞