想整一隻有關二戰 - 香港保衛戰既小遊戲

585 回覆
564 Like 8 Dislike
玩左嘅朋友,如果對個遊戲有咩意見都不妨講比我聽
Mac係咪玩唔到
我試下export出嚟比你睇下玩唔玩到
因為我用win機,無mac機,export完唔知個mac file得唔得
繼續努力

P.S. 我諗好多巴打都想有埋mac version
加左Mac Version,巴打你試下得唔得,如果唔得都真係無計
我要班部Mac機返嚟先export到
https://www.patreon.com/posts/1941nian-12yue-8-23200371
唔記得quote你
玩到

Graphics同個設定都幾好不過有少少建議

1. 一開始教執同轉槍有少少confusing, 唔知自己執咗啲咩,建議可以喺左上角顯示返用緊咩槍同有咩

2. 可以加地圖

3. 訓練嗰陣我係咁向西南走跟住有啲lag唔知關唔關事

4. 放炸彈嗰到小弟卡關 唔識點放個炸彈 係咪我問題 同埋建議可以隨時check返任務係咩,譬如㩒esc就會show返

頭盔: 小弟咩電腦野都唔識如果難道太高就算

加油!
放炸彈嗰到應該係我問題
我好似唔記得講返用E掣放
其他我盡量再執下
瞓前推推
不如製作一個指揮英軍擊退攻港日軍嘅game 喇。、點解要整隻必輸嘅game?
推吓先
今晚有時間再試試demo
有無加返Gander呢隻狗
因為始終都想透過個遊戲去宣揚同令人知,依段歷史發生左咩事,所以先會整依隻「必輸」嘅遊戲。
如果係遊戲脫離左大部份史實,我認為會令到佢教育意義大減。
遲下應該會試下搵個劇情交代返
建議整返條IF線可以防守成功
但應該可以整返幾場成功抵擋日軍既戰役落去
加埋開戰戰借整水塘為名起防線為實
印象中連登次次開整game post都係呃到好多正評 最後就會冇左下文
其實我頭post都有講到係會盡量跟史實,而史實上,無記錯旁遮普同米杜息都試過成功幾度擋住或者擊退左日軍嘅進攻,只不過我依家未整到咁後,所以大家就可能誤會之後都係會不斷「打輸」
構思嘅時候有諗過,但一切都要睇下有幾多時間同資源
我見raid of legion同一d board game post都有下文 但講真真係個個都唔使開飯咩,唔係咁易捱到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞