[阿白與游智詩]英雄系列六:孤獨兄弟

1001 回覆
111 Like 6 Dislike
「拍!!」

叢雲捉住青年既手:「先生,請你尊重少少..」

「你邊個呀?!夠膽郁本大爺!」

叢雲以一記過背摔,將醉酒青年打到地面上

「警告你,唔好再黎搞事」

「你...你睇住黎呀..!」醉酒青年吃盡苦頭後,只好落荒再逃

阿白走到叢雲身旁:「叢雲,唔該哂你呀」

「唔駛..」叢雲返回收銀枱上:「不過我驚佢仲響附近,一陣放工我送你返去丫」

「....唔..唔該叢雲」

「叢雲佢..好溫柔呀...」

阿白心裡對叢雲已經產生左微妙既感覺
「爸爸!!唔好殺爸爸呀!!」

「!!」叢雲既刀慢了些毫,只係斬到中村虎既右肩

「可惡..依家既我...殺唔到人...」叢雲心裡埋怨

「果然同傳說中一樣,你地兩兄弟真係好勁..」中村虎掩住傷口

雙眼發紅光既佢收起刀:「睇黎..我都要出殺著啦」

「呢種紅光...係戰鬥用納米機械?!」

「擦!」

話口未完,中村虎已經以拔刀術,斬中叢雲既左前臂

「再黎!」

中村虎躍起,空中拔刀斬往叢雲頭顱

「噹!」

叢雲只好硬生生擋下

「呢個人既拔刀術好快...再係咁落去..」
「叢雲!!!加油呀!!!」

手無寸鐵既阿白咩都做唔到,只能響一旁為叢雲打氣

「如果我死左..阿白就會...」叢雲終於醒覺:「我唔可以死!」

叢雲格開對手既脇差,再舉刀躍向中村虎

「為左保護阿白,我咩都唔會怕」

「發!!!」

叢雲取豬肉刀,從中村虎既頭頂直斬

中村虎被斬下致命一刀後,隨即倒地

「嘿...呢d就係..吸血鬼既實力呀..?」說罷就失去氣息,化成一攤血水

「呼...總算可以殺得返人啦...」叢雲拎起中村虎既脇差:「黎緊唔知仲有冇其他更難搞既敵人,帶住佢旁身好d」

「叢雲...」在旁既阿白一臉徬徨:「點解...呢個人會變左攤血水既...仲有,佢頭先話你係...吸血鬼?!」

事到如今,叢雲只好點頭:「嗯,無錯,我係吸血鬼,不過..我地係唔會吸血」

「真正既吸血鬼,只係五官同運動力比平常人強」叢雲用毛巾包紮好傷口:「至於點解叫吸血鬼,係因為我地可以透過咬人,將瀕死既人重生,但係就比平常人誤解左」
「呢個人,,佢體內亦裝左戰鬥用納米機械,所以d動作先咁快,而副作用就係死後會化成血水」

「呢d,全部都係迪拉斯既實驗,佢地真正既陰謀,就係希望用戰鬥用納米機械,生產出最強既軍隊」

聽完一大堆講解,阿白其實亦不太明白

「叢雲...」阿白走近叢雲:「無論你係人定係吸血鬼...你始終都係叢雲」

叢雲道:「阿白,對唔住..我自己既恩怨連累埋你」

阿白搖搖頭:「只要可以同你一齊,我咩都唔怕」

「迪拉斯特登搵人捉你返去,即係話,呢件事分分鐘你daddy都有份」

「呢個直樹真係可惡!」阿白問:「但係依家...我地可以去邊呀?」

「依家佢地應該睇實哂機場等等既地方」叢雲想著:「我記得當年老豆響湘南有一間屋,如果你唔介意既話...」

「唔介意!」阿白自知反應過敏:「唔...唔好意思呀...」

「嗯,咁我地行啦」

兩人借了一架私家車,就開始前往湘南
響車上,阿白開著收音機,剛好播住搖滾音樂

「ずっと眺めていた

遠く幼い頃から

今も色褪せたその景色は

真白な壁に飾ってある」

「叢雲,呢首歌...咪係你講過最鐘意聽果隊...L'Arc~en~ciel?」

叢雲吃了一驚:「嗯..阿白你仲記得既?」

「係呀,返學果陣次次見親你都係聽緊佢地既歌架」

「哈哈..你真係好記性」叢雲繼續哼住歌,駕車前往湘南

「其實唔止係你鐘意既歌,你既所有野,我都仲記得架叢雲」

阿白望住叢雲,心裡想

push
http://7brahimovic.polldaddy.com/s/英雄系列-第一屆我最喜愛女角色

技術所限
同一個排名多過一個角色既話會當廢票

贏出既頭四位會各出2集外傳
票已投..皮已正!!
票已投..皮已正!!

多謝

新月bb夠cool、rina夠爽直、airi夠純、misa夠姣

小櫻

反叛期串過馬撚

呢種反差好正
最後去阿池度住,呢個變前傳ok?
唔好要阿池綠帽啦
留名

智詩
唔好要阿池綠帽啦

呢個難d喎
留名

智詩

木村文乃
白白
白白

唔好要阿池綠帽啦

呢個難d喎

綠帽池,帽事嘅
push
唔好要阿池綠帽啦

呢個難d喎

綠帽池,帽事嘅

左擁右抱既下場
頭先一次過追晒阿白智詩
智詩好撚正
太鍾意阿池果陣既呀白智詩 呢個好難代入
太鍾意阿池果陣既呀白智詩 呢個好難代入

同感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞