{拋磚} It's 3AM in the morning and I 屈鳩喺老麥炸 French fries

380 回覆
280 Like 13 Dislike

但炒咗老細嘅話之後可能要再改改佢
丁姐
Hey gay
Uh
I know
Ya
Can’t close tonight and all night long
You need to feel guilty
Cause we ain’t free
you fucked up my mind
Every time you need to salt-free
Wo
It's a cold cola guess you wanna make it heat
You like the only girl
Who could not buy Jollibee
But here is Plaza Hollywood
It's all good
Ain't tasty fries 3 am goodbye
It’s 4am in the morning and I 企喺M記轉餐牌
好想搵過個人換唱片
聽得多哼得出變自然
你班友連rap都寫埋
又幾好喎
在這燈箱中有個無人知的世界
燈箱中好似有啲恐怖
It’s 4am in the morning and I 企喺M記轉餐牌
又幾好喎
在這餐廳中有個無人知的世界

會唔會好啲?
真M記之歌
小弟覺得將個場景直接寫出嚟嘅話,會無咗個「明明活喺同一個空間(不止於餐廳)但好似平行時空噉」嘅感覺
始終「餐廳」係一個有物理邊界、大家都觀察到嘅空間,但「我呢邊」就模糊好多曖昧好多

(一路等攞麥樂雞一路打)
死肥仔又食福喜
麥當勞毒過尼古丁
已經病緊都要食
但你應該知道我地時薪thirty five
痴線好想唱 但係有無巴打 rap?

Btw
It's 3am in the morning and I 屈o係M記炸 french fries
「M 記」應該唱返「M 記」定「M基」?
兩樣一齊食
M記
終於有人覺得m記唔岩音
無論中文版定demo版,「how to say goodbye」呢句都係 mi-do-do-re-re 嚟,mi-do 喺呢個位落 「M記」無問題喎
你有冇去聽demo,我覺得好聽好多
咁我唱返 M 記

Btw 第二段好難忍笑....
因為你聽咗兩三次
係略嫌有啲歌詞分句做得唔夠好
但整體都好聽嘅
其實你哋唔覺得好sad咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞