{拋磚} It's 3AM in the morning and I 屈鳩喺老麥炸 French fries

380 回覆
280 Like 13 Dislike
只差rap
豢養 對M記薯條仔嚟講會唔會太深
好mean

小弟諗住個意思會出啲所以先噉寫,巴打有無其他提議
等陣先
我發覺「圈養」先啱音,不如改返做「圈養」

Sorry咁多位
推到有人唱
你入影視台就可以見到我啦
呢排少咗睇戲,無得展開激烈對話

但係冇左樓主句"炸薯餅 整錯哂"
Fit唔到入去嘛
改返隻字

但願後面位先生咪走鹽
每條維持不變
恨就恨自己出身太可憐
我才淪為奴隸咁犯賤

知否幾多粒星先會有人見 會有first in
知否3333邊緣人 人窮到出煙
匿喺叔叔之家先配企前線
點起老細含過嘅煙
一呼一吸灰鳩到自憐

It's 3 a.m. in the morning and I 屈喺M記炸 french fries
但你應該知道我份人工多尷尬
如claim工傷工傷應該claim乜撚 好想搵經理攤牌
但我感到內疚抵抗上頭這樣壞
It's 3 a.m. in the morning baby don't you ask me why

念在是麥當當圈養的人
我才無權悲憤
默默地站喺資本最低層
抱住油鑊迎合我命運

終於板燒福喜啪到我便秘 我要感恩
終於聽Gin Lee聽得頭暈 隨時有聲音
今晚好多長者湧晒過嚟瞓
天口㷫無床無軟枕
擠身於此的都算難民

It's 3 a.m. in the morning and I 屈喺M記炸 french fries
但你應該知道我份人工多尷尬
如claim工傷工傷應該claim乜撚 好想搵經理攤牌
但我感到內疚抵抗上頭這樣壞
It's 3 a.m. in the morning baby don't you ask me why

It's 3 a.m. It's 3 a.m.
Maybe it's 3 a.m. in the morning and I 屈喺M記炸 french fries
在我這邊廂有個無人知的世界
而等收工收工只可玩碌撚 紙巾盒都無位擺
令我羞愧自責抵我做人咁失敗
段rap
Baby boy, if you think that I don't care for you enough.
There ain't no one gonna satisfy your love.
Because you never take enough, I ain't never good enough.
And what we had is just so wrong and so poisoned.
No, you don't, maybe you do, maybe you don't.
Maybe someday later you'll be finally living on your own.
I've been filling up your bottle in a battle it ain't fun.
I better off just stay alone, right here, I'm telling you.

好sweet嘅女友?
呢個原版黎架屌
呢個係邊個version
Demo, 蔣英羽個version
長知識
中文啲歌詞本身好怪
推到aga唱返再係m記播
你指陳詠謙定ghost style
Rap唔評論啦,
謙謙啲歌詞
「在我這邊廂有個無人知的世界」
放喺度好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞