頭先好奇dl左抖音睇下

458 回覆
3708 Like 47 Dislike
唔夠10分鐘就del左 真係太on9
先唔講呢d大陸野一睇已經周身唔聚財
而係入面見到勁多香港中小學生玩 有好多都好細個,15歲都唔知夠唔夠
求其揀左d一齊睇下有幾on9:

入邊間中學都要賣關子chok哂樣咁放上去

打殘體字仲好意思話香港學生?!乜香港學校教你寫殘體字咩?

表白呢d 2個人既野都要放上網,仲要表白都用wtsapp唔當面出黎講...

呢個最on9 比人掉左隻公仔喊緊都要拍抖音放上網 咁傷心都仲有心情拎住個電話打開抖音影住自己喊個樣再配埋音樂

咁細個 拍片個background仲要下格床就唔好學人拍啦...

咁細個已經冇讀書,仲要惡到咁 真係覺得自己係名人?

男人老狗跳埋哂d咩手勢舞扮可愛 表白都要拍片集氣,佢大個睇返一定好後悔

15歲都唔知有冇 ....

又一個喊住拍片 好造作好嘔心啊救命

拎啊媽d錢炫富 (但全部$100紙)

仲有好多好多數之不盡咁on9既片,全部都係由呢d所謂00後 10後拍。之前睇fb好多片話00後唔識好多詞語既廣東話點講,香港d基本歷史又唔清唔楚,64又唔知係乜,我都唔敢相信依家d後生仔女變成咁。正正常常一個十二,三歲既小朋友放暑假,唔係應該好好做暑期作業,參加下d課外活動,學下樂器跳舞畫畫其他語言乜都好又或者屋企有錢d就同屋企人去下旅行見下世面嫁咩?日日稔埋哂d嘩眾取寵既idea拍抖音,有幾千個like就覺得自己係名人,然後係留言區同人鬧交。咁樣對佢地心智成長真係好?定係依家d家長根本唔識教?
你仲要睇咁多條先del都幾撚好yeah
FB見到就憎
成堆戇鳩
有朋友比我睇過最初初抖音嗰啲片
有好多剪接好多好高質
之後始終人種問題 狗改不了吃屎
變成而家嘅喵喵叫
仲要有首日文歌我好鍾意
有條友聽到之後話點解我識抖音嘅歌
大佬咁都關抖音事
手指舞好有正太feel
00後先玩㗎
注意!不是炫耀
好撚尷尬阿屌
成班傻閪
係咁架啦
無抖陰
咪IG囉
大開眼界
好撚多小學雞
btw tattoo girl?唔度有tattoo?咁撚細個紋身犯法的
呢個問題無解只會惡化
因為宜家香港冇娛樂 電視電影樂壇全面崩潰
新個一代唔會再睇香港既電視追香港既星
宜家直頭連kpop都少 全部追大陸劇綜藝明星
佢地每日睇潛移默化 就會變成咁
佢哋係on9啫

但咁細個就要佢哋熟悉香港歷史 知六四係咩事會唔會太高要求
我們一起學貓叫
一起喵喵喵喵喵~
大陸版正好多
玩得抖音既小朋友,班同學肯定係蝗多,讀雞校
本末倒置
what the fuck man.......
突然覺得自己好老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞