乞食科畢業 可以點轉行改變人生?

189 回覆
79 Like 7 Dislike
政府新聞處係唯一一個同拍攝有關嘅政府部門, 另外早排消防處都請全職拍攝助理, 想做政府工可以留意下
呢個我清楚
但係拍攝助理個post佢係想請有經驗行內人
新聞處我真係冇諗過 我留意吓
thz 有愛巴打
巴打請問工料測量有冇得諗?
QS 一定要有QS HD 先入到行。你係想做LS 定QS架?QS同LS性質完全相反。
好啊唔該哂, 我research下,
我係完全no clue連蛇仔係做咩工作都未知
只係想搵一個行業可以從新開始而又接受冇相關經驗
唔該哂巴打
有d marketing agency / pr agency 都會請producer/video editor ,尤其宜家愈來愈多客要digital/social media 野,如果唔想純拍電影可以考慮下呢d有少少關係的門路,不過錢就唔會多架啦
我都係讀類似嘅科,都好後悔冇揀專業科讀,尤其眼見有d舊同學唔使做得咁辛苦,但人工又高自己一個double
我都諗緊讀個專業科master,不過人工太低,唔知幾時先儲到
好感謝呢位巴打好用心打既意見 其實我今年grad,只不過冇乜方向好迷失,你講得啱,英文真係好最要 我會好好計畫下自己,希望巴打你做到最想做既野,生活愉快
我想了解吓 因為見QS好似又係唔錯
了解多啲可以選擇
btw我見QS hd好似唔洗讀好耐
邊間u電影
呢個post 啲人好有愛
讀sci grad可以點發圍
唔鍾意追數
小弟正是 有咩出路?
Yq
留個tg傾傾?
傾什麼
傾下計咋 交流一下👻
食環幫辦
再讀個hd or degree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞