絲,77歲,你問我答

845 回覆
2001 Like 206 Dislike
好掛住我婆婆
希望我77果陣仲識自拍上連登
婆婆煮烏冬叻唔叻?
我好想食返我外婆嗰時煮烏冬嗰隻味 無論依家點煮都煮唔到 婆婆可唔可以試吓煮比我食

利申:都一牌
我婆婆都係呀 上年教識佢用wtsapp 有時會發成分鐘錄音俾我 最後就會話「嗯 好囉 咁係先喇下」真係覺得佢又長氣又可愛
雪婆婆你好, 我睇報紙有介紹呢個post, 特登註冊個連登賬號
你老人家平時會唔會睇電視啊? 睇咩台? 會唔會聽收音機咁?
宜家我自己一個人搬出來住, 成日都唔知煮乜餸好, 你啲餸望落好好味!
有個咁既孫
唔係度喇
好想再食佢煮既飯
竟然係真77絲
支持 推
乖孫嚇親,講問係咩報紙......?

婆婆屋企多數開81 佢唔係好有興趣睇其他台,又驚撳壞咗個電視
至於收音機,應該有時會聽881,因為有18樓C座
咁大鑊
但佢做乜要遮晒啲名呀?又唔落post link
記者如果你喺度可以幫我加返嗎?

或者你可以用telegram搵我:
https://t.me/snowpopo
大家好
乖孫收工返屋企食飯啦
今日係大暑,婆婆會煲冬瓜湯
啲人真係好on9
明明樓主係同婆婆感情好先唔介意一齊玩
等你知唔係個個老人家都廢老
可唔可以講下你細個嗰陣香港係點?

本日住家菜
解暑冬瓜湯,係甜嘅 另外一碗係因為我爸唔食甜
叉燒炒蛋
炒菜
梅菜蒸肉餅

我食飯先啦
食飽飯會同婆婆一齊返黎
都有幾個嘅
依家最好嗰幾個都係鄰居,或者打太極識嘅
我去周圍都識人架,去織冷衫,去飲茶,去大家樂食嘢都識人 大家交流下先有得開心嘛

(乖孫:相反我係一個毒毒
我都好耐無去晨運 太懶啦
婆婆:現實,做人現現實實咪好囉,我地普通人,又唔係話要尋求啲咩,係咪呀? 咁我係一個蠢嘅人,我鍾意搵錢呀,不過依家啲人係唔同諗法嘅

乖孫:如果有想做嘅嘢,一定係追尋夢想!
咁有時唔啱聽都會激激地嘅 ,但大致上兩個孫都無乜點激我

催我就唔會點催嘅,但都想佢有,但佢唔想識住都無辦法啦
比啲糖,豉油,豆粉醃一醃佢
攞蒜頭起鑊,加啲蒜頭豆豉醬,又加啲沙茶醬,之後落鑊兜

唔係魚扒,係鮫魚切一塊塊
安樂死都幾好呀,橫掂都要死架喇,咁多病痛咁受痛苦,屋企人又咁辛苦,咁擺多一兩年又點啫
畀我揀我都會揀做安樂死,快快趣趣好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞