港大醫科之寶黎青龍被迫退休

327 回覆
1323 Like 14 Dislike
佢唔會的,佢對榮譽呢d野睇得好重
出到大紙重要過賺到錢
就職大陸大學呢d咁難聽的title,你比幾錢佢都唔做

好多年前都聽過大學想佢退休,但佢真係中意呢份工作,同埋退休好悶,唔想走
大陸大學叫難聽的title?
大陸資源更多,出大紙更爽
其實佢怕咩港大唔留佢,佢岀去做一個星期搵一球都得喇。係港大先咁蠢唔留佢係到教書做研究。
但佢洗得起,洗凸重有人仆住幫佢比
醫學界研究,好多時習慣,見到係大陸U出的paper就自動filter,等一耐冇比人撤回先會開始睇下佢
佢地造假多到呢

同埋佢係HKU已經係講座教授,仲要有藥廠大水喉,funding對佢黎講唔會係問題
資源好足夠
學盧寵物咁
係支那叫爽? 佢去歐美資源更多更多自由啦
支那只係識畀錢叫你做乜都要做
其實支那好疊水的,只要你出到大紙既話
你見過班大陸仔RA點做lab,你唔會信佢地的data
所謂大陸名校出黎的一樣咁有問題,書本knowledge 滿分,practical 負分
咁就唔知,我只知美國呢度既大陸仔印度佬好撚勁姐
真係想搏果班去哂美帝
咁你諗下留係大陸所謂名校的係咩人,仲叫人去大陸U道做,伏到呢

以前都有fd問過我去唔去支那做,話有個香港人係果道起到lab,想 train返一team廣東話的RA,不過支那不了
Gay佬零舍多天才,呢位教授要拜
睇落最多得50歲
連佢都要被退休
開多個位囉
偶然見過真人,的確好潮,70歲人仲可以同20幾歲細路吹水,一啲都冇架子,最重要係佢真係有料
依個係一個好複雜的官僚問題
你睇教授咁鬼天真,邊識玩
教授應該唔識玩呢啲
係咪有練波紋氣功
皮膚仲好過我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞