港大醫科之寶黎青龍被迫退休

327 回覆
1323 Like 14 Dislike
70歲 身空如燕 有冇咁型
他的月薪由廿多萬減至五萬,是他自行找贊助人捐款得來,沒有用港大分毫。

仲要呢5萬都唔係hku 比
閣下好明顯唔知咩叫榮譽
政權係要逼走d勁人
Why
屌,好過請做假研究嗰啲professors
其實係咪想借啲以逼佢返大陸讀書呀? 搶香港人才
「睇書時不小心整皺我就掉了它,或者捐給樓下會所,自己去買過本新的。」
十萬元的水晶都可讓記者隨便摸、隨便搬,但書怎樣也碰不得。他摟着一本三年前花近五千元,從英國Folio Society訂購回來的莎士比亞全集吩咐:「是first edition的影印本,限量出兩千本,買回來包好之後就未打開過,你千祈唔好打開。」他發現書脊位置有少許褪色,嘴扁扁地拿起電腦到Folio Society網站搜查後,嘴扁得更厲害:「真係無得賣了。」

好可愛
佢好似gay的
黎青龍真神童
考20分果個收皮啦
要點樣創造機會比新人上位係管理層要下苦功去諗去做,但唔代表因為咁就要踢走有能力既舊人,你依啲諗法同請十個it fresh grad代一個it老屎忽有咩分別
仲要今次單case係舊人連人工都唔計較幫你做義工教書 管理層用下個死人腦諗下點共存得唔得姐
為何不轉戰大陸?
過檔去深圳大學囉
佢戒指好似
佢係真神人,有幸跟過佢一段短的時間
佢上堂最中意抽書,佢教內科野,但抽書內容咩都有可能
但佢唔係得把口,你問佢其他科的野一樣識答
仲要唔駛訓,夜晚1am send完email比我,第二朝7-8點巡房一樣得,仲要係睇過下排版,唔係冇準備
轉戰大陸算啦
巴塞都開終身合約比恩尼斯達啦 垃圾港大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞