番工最hea最蛇王試過點?

254 回覆
915 Like 13 Dislike
一點食飯食完訓到六點收工
全日係屋企
有邊個老細願意請一個伙計返來hea?

正如

你會唔會去間餐廳,伙記態度惡劣hea,而又願意比$去食d垃圾野?
有D工係買你既工時 你要全日係到D野做極都有 例如餐廳伙記

有D工係買你做既野 你做完手頭上既野做得好好睇睇之後 根本唔洗做額外既野
或者係跑數工 你跑到數理撚得你
一樣
( Show Blocked User - HowDoUTurnThisOn )好撚煩
Parttime黎
做垃圾打字仔入data都有80$一個鐘
(番鬼佬大公司 出手特別高)
朝九晚五
因為parttime無位坐所以坐會議室做
十年都唔會有人入黎
比一大疊野你預你要入兩個月先入得完
但實際要入兩三個星期應該入得曬
所以每日只係頭一個鐘同尾一個鐘做下樣入下野
食飯日日都食兩個幾鐘無王管
其餘時間都係用黎修練打坐、冥想同埋鑽研電莖技術

做完一個月 個老細話唔洗我地返office
慳返車錢 home office每日報返自己做左幾多個鐘就得
於是即刻開盡turbo入撚曬d野
做撚完曬d野離deadline仲有成廿日
之後日日都無做野 鐘照入錢照出
仲去撚埋旅行都照入鐘
準時返工放工
冇返過工?
樓主我地係咪同事 中資來?
番番下工去左行街
之前份工都係用fake gps打卡收工
成日4 5點返到屋企恰陣 較正鬧鐘5點令6點起身打卡
office星期六滅蟲,但我要返工
老細話去倉果面坐,我心諗你都on9
最後去左踩單車
上jobsdb搵工 send CV
隔黎條鬼佬90%時間上twitter amazon reddit 9gag 其他不知名forum,10%時間爆石。背景長期開住個autocad,一有manager接近就轉,遲番半個鐘,準時走,每日如是。
隔離位同事光明正大full screen 8個鐘打三國志11,玩足一個月,用呂布,終於爆機。期間問我要唔要雙打
番工做晒野
出去游水晒太陽跑步
過大海
去日本出差一星期但只係返左兩日公司
一人帶一部ps4返去玩mhw
留意到好多都係外資/鬼佬做管理層嘅公司
係屋企扮返左工,返工時間出左街搞自己野同行街
去廁所痾尿
【扮工專家】西班牙公務員蛇王10年袋460萬人工 返工打卡即閃

上班可以不做事但又有人工收,是不少打工仔的美夢。西班牙一名公務員因為長年只到辦工室「上班」打卡後便離開,直至下午放工時才再次回來打卡,結果同事感可疑舉報,揭發他「扮工」10年,使他被判未來9年不得再任公僕。報道指,他原本的職位年收入約5萬歐元(約46萬港元),「蛇王」行為已經持續至少10年,即他至少已經收取50萬歐羅(約460萬港元)工資。
呢個先神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞