番工最hea最蛇王試過點?

254 回覆
915 Like 13 Dislike
你點知我做地盤的 不過係管理層唔係工人
之前反過一份世界級正既part time 試過反反下工落街shopping 成2個幾鐘先反去 同去high tea
有幾同事癲到去附近沙灘哂太陽/ 哂燈
其實愈高層先愈易蛇
無人管

同埋蛇王勁唔代表唔做野喎
可能人地平時日日仆心仆命ot 為公司
間唔中蛇一下咋喎

唔好將蛇王同懶散撈亂呀下
一個係事件 另一個係心態
“我做過咁多公司 咁嘅心態一定做唔到高層”
點解好地地就去聊9人
我都好想知巴打你做咩工咁巴閉
屌 咁既POST都可以有罵戰
老闆放10日假去旅行
每日起碼遲1個鐘先返到公司睇下有咩做 冇野做坐15分鐘就出去食飯行街返屋企訓教
成理人係到講蛇王比人話一句又唔甘心
真係廢人黎
佢做過咁多工 巴打你點跟得上,可能條on9平時做奴隸玩ot畀人抄埋最後走上嚟咬人 block咗佢啦
諗住睇蛇王圖鑑點知係小朋友嗌交
以前試過返某大機構,請30幾個人做全職,一年合約。

主要聽下電話,入下資料,工作量好少,只要每星期返到40個鐘,分3個更,8am-3pm、3pm-10pm,同全日8am-10pm

公眾假期本身都唔使返,返工時間我地可以揀,有時候我地會返幾日全日,然後連放幾日假,當然都唔可以經常,因為每一更都至少要有30人喺度。

平時唔使打卡,返到去喺簿仔簽個名就得,平時呀head唔會落嚟,所以個個都例遲。

試過同幾個同事12點去食lunch食到5點先返公司,然後到6點再去行街行到9點先返公司,10點準時收工。

當時個個同事都咁上下,至少食2,3個鐘飯,返到公司做下freelance,上下網,煲下劇,日日都等有人打嚟問嘢,但其實一日10個電話都無。
攰就係公司張梳化到瞓教
瞓醒就玩手機game/處理自己鋪頭嘢
見到有岩傾嘅客就埋檯吹水
Office野 拖慢黎做
佢預你十個鐘 其實正常兩個鐘搞掂
老細放左工就可以蛇走
自己填鐘 任你寫
六日全公司冇人 有冇返都冇人知
工冇返 鐘照填
有沙發有房 冷氣任開 鍾意入去訓陣都得
之前有份係外勤工
聽過有同事得閑就番多份跟車拆櫃散工
上面個條傻閪咁撚多人同佢認真
睇佢回應就知佢先係個d唔係好重要個隻奴性打工傻仔
「我番過咁多公司,我番過咁多公司」講出黎唔撚醜死怪個下好野
好心自己檢討下啦
小朋友齊打交
返工瞓一個鐘先開工

利伸:上巿公司財務經理
係廁所煲咗三粒鐘煙
上星期一整個星期係到玩手機冇做過野
唔係我想蛇王,係跟本冇野比到我做
D 野stuck 曬係其他部門,我就要等佢地做開曬先開得工 悶到嘔電

利申:份工一係chur 到仆街弓係無野做到仆街
平時公司如果得閒蛇出去食下午茶都唔會有人理你,返工遲到成個鐘都冇所謂
返工0830 以後飯都唔食 訓教訓到1400
翻翻下工老細叫我坐低一齊打機
利申 飲食業 個陣都算多客
其實 出黎做野只要係適當時候出現同交到功課就得架啦
阿做過好多間公司小朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞