IT界討論區:(32) 又到fg入行季節

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
讀工程好撚過
落完site,雖然冇女
但成班棍真男人
有傾有講,講下粗口
去打邊爐飲下劣啤酒

IT佬
傾計又唔識傾, 靜係識埋頭對著電腦
抵班友冇女, 比人標籤毒撚
句個真,IT工我做過好撚多份,份份個個IT狗,都係ACG既居多,總之超撚毒
除撚左tech之後,只係識講打機
平時食飯等lift都只係識渣撚住部垃圾機去打
唉諗起都覺得毒
算啦 識講打機已經算好
駁唔到
咁又係,世紀讀係唔講ACG,平時啞哂咁聲都唔聲兩句
唔想講野都有罪
啞到平時食飯叫早餐都唔想出聲
理得你 好過出面做狗
做警犬可以周街撚人
做It狗就去到邊都俾人撚
之前有個行咇炒個modal牌
比人投訴

我諗it9當街抄女牌
已經比人嗌非禮
重點係it人工低, 差佬又可以撚人, 人工又高
屌 就係乜都冇呀屌你 我唔係講緊好似asp.net android spring類似既doc,做既野有其他system integration 而根本冇其他system既source code,再加一堆schedule,data sync黎sync去,冇doc你做黎睇下

我做到隻狗咁先摸得熟,下面重有條友懶係勁咁話睇source code行debug就睇得明,屌你老母啦 出黎見下世面先ok? 寫埋d web仔app仔咁簡單搵ive仔都得啦
呢啲case
梗係由佢地自己debug出黎
根本你都冇source又冇doc
你咪話上手都係咁handover俾我
我都係摸摸吓架咋 仲要好helpful咁加句有野唔識記得係我走之前問呀 我會盡量幫
辛苦手足
成班狗仔咁早係度吠
一間打落樓下it部manager投訴下先
d系統咁鬼慢
等班友做下野 成日坐係度靜識上連登
感覺唔係好融入到
呢個場玩唔贏咪去第間囉, 呢行唔駛講太多忠誠
第一日就咁講 好串喎
第一日唔對路走人真係好小事 成日發生
行debug總有機會睇得明
除callback地獄果d就搵上帝解決(劈炮)啦
主要你唔敢郁佢地 如果佢唔單止要你main而又要你加野
咁你就開心鳥 冇可能做到佢既要求
趁早快d執野走 當冇撚做個呢份工
如果你咁勁睇得明都唔好比doc下手
點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞