IT界討論區:(32) 又到fg入行季節

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
誤中1001
咩係print pattern
Hardcode 有咩問題
玩開OI既都知 第零題就係呢類題目
不嬲都教話 一分鐘內諗唔到點做既 就hardcode左佢唔好晒時間

oi考problem solving多過考數
唔知關唔關事 不過都照問下
想問下ive既data and science analyst 出到黎錢途如何 謝
你應該去里度問吓:
18FG Machine Learning/Data Science/Statistics 就業討論區
https://lihkg.com/t/635701/25?ref=android

我係18fg,啱啱入咗行,個人覺得係里行,無degree吋步難行,基本上bachelor賤如狗,master滿地走,phd見不少
呢科出到黎, 個title起碼都叫搵到工既
但係咪真係保到你入到data呢一行真係唔知
認真?我未見識過hd學歷data analyst
做data science
有master可以乞食
有phd就可以搵食
其他?想入行?下次投胎記得讀好啲書啦
呢行一定要進修架啦, 我只係話個hd既title比人感覺唔差唔怕搵唔到工
如果你真係擔心但又想100%入到it, 最安全就係讀cs/it科, 唔好讀ee/ie果d
Thx ching
IT support 狗報到,第一次留言🙄
吠兩聲
你無出糧俾我
HD 做data analyst 咪撚玩我啦
人地見到你DSE 數學差都唔撚想請你
你估真係code 狗? 狗屎垃圾都入到行
請毒撚啦
原來自己由17刷到而家30post
咁得閒
灌水灌左13個post好似有得打飛機

有個巴打會搵你打飛機
屌 我想去比有囡巴打in但係連grad都未撚grad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞