[Switch] 八方旅人 Octopath Traveler 集中討論區

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
試過由舞女開始逆時針玩飛劇情睇下可唔可以攞齊8個角色
點知玩左兩個半鐘都係攞得6個
夠4人之後打獵人果個Boss, 佢個盾有8 (平時唔知5定6)
佢一下普攻打我D角色百幾起跳
大招幾百幾百咁仲要全體攻擊
冇帶補師又未拎藥師, 啪左好多個復活先過到
要count 夠數break guard 係幾有趣,手頭上角色愈多變化愈大

仲有一般RPG 既技能 裝備 道具系統

但有無巴打知,除左8個主角任之外,仲大慨有咩要去打?
lm
一向習慣齊buff先開打/幾個保一個攻擊手玩法

今次有break系統應該更加穩陣,break完就全部儲夠氣上齊buff
出swtich + 預購左呢隻game。
因為未有機,冇得試玩。
上網睇介紹諗住個頭4個次序咁樣,得唔得架?有冇次序限制?
(諗住用商人做膽)

商人》修女〉舞孃》藥師
好似直接買E-shop版方便啲 唔洗理佢貨量
玩左陣DEMO
背景幾靚,人仔起格(飲FF 同SAGA 奶大既我接受到)
戰鬥系列幾特別,不過打嘍囉好似都要用好多時間咁(可能用補師唔夠攻)
地圖D路好唔清楚,成日唔知行唔行到,要行到埋去先知

想問下有無得轉日文字幕,我剩係轉到日文語音
你部機語系改日文就會變日文字
唔順路喎
個圈係神官 > 學者 > 商人 > 劍士 > 舞女 > 藥師 > 盜賊 > 獵人 > 神官

雖然你係可以飛過其他人唔比佢加入住, 但既然去到梗係加左佢先
反正除左一開始個角色之外, 其他角色都可以換(一隊4個)
打嘍囉如果知佢弱點, 就打得好快
所有角色(除左盜賊)都好應該學左全體攻擊先
咁緊係加錢用快果個啦!等到頸都長
咩叫無中文反而係好事
佢有中文個銷量一定增加而唔係減少
5日
我都諗住商人起手 但如果商人之後修女,之後招募第三個人我驚好吃力
我試過商人之後學者,兩隻都少血已經好難打(無升lv無買裝直衝)
大家會去邊到買game?定還是已經訂左?
睇偷跑咩價錢,唔岩心水就上網買
me:羞女>獵人>賊仔
第一章D故好似好悶,後面冇互動就仆得街
賊仔失敗五次要回復reputation 好貴
咩年代,重出D高清騎兵game
岩岩先有時間開黎玩
應該係學者卦
不過戰鬥有d 難 嘍囉都打咁耐
同兩三隻一齊就好難搞

有無斯咩心得?
個reputation有咩用?
玩學者失敗好似都會跌
商人岩我多d 明碼實價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞