[Switch] 八方旅人 Octopath Traveler 集中討論區

1001 回覆
27 Like 7 Dislike

《八方旅人》(日語:オクトパス トラベラー,英語:Octopath Traveler)是由史克威爾艾尼克斯和Acquire開發的電子角色扮演遊戲,預定於2018年7月13日在任天堂Switch平台發售。遊戲使用魔域幻境引擎4開發,畫面採用結合復古像素點陣與3DCG的風格,官方稱該風格為「HD-2D」。遊戲的故事發生在奧魯斯特拉(オルステラ)大陸,玩家需要扮演出身迥異,各懷絕技而又各有所求的八名旅人中其中一人,踏上他/她的旅途。

角色預告片:
https://youtu.be/jCaXSxYrrWM

香港官方網站:
http://www.nintendo.com.hk/switch/octopath_traveler/

日本官方網站:
http://www.jp.square-enix.com/octopathtraveler/sp/

『OCTOPATH TRAVELER』的體驗版現正公開免費下載。
此體驗版和商品版一樣,可以從8位主角中選擇一位並體驗他們的旅程第一章。
在第一章裡,於3小時內可加入其他主角成為朋友出發旅行,或是單純展開探索街道和迷宮之旅。
此外,此體驗版的儲存資料可繼承到商品版,選定喜愛的角色自由進行故事吧!

正式版2018年7月13日發售

盒裝版 下載版

製造商 任天堂

遊戲類型 角色扮演,冒險

對應語言 英文及其他語言(冇中文

Demo 靚靚圖

唔錯 又係回合制
可惜我無switch
6日
等到頸都長
唔知會唔會比人炒呢?
想問大家有無訂?
其實唔會訂
出嗰日實搵到平過訂價
會唔會有中文更新
冇中文已經西走左一堆人
點炒得起

btw我會用神官開頭
順時針拉人入隊
仲要新一代3A養大既玩家唔會玩2D Game
但係今次官方自己都講到明實體有機會缺
我驚香港啲鋪入得少又要等正日買e版
玩咗demo,啲畫好靚
想問下劇情有無語音?
玩完demo, 真係日日都望偷跑
唔係3A 辣殺驚
劇情cutscence 有語音
同npc傾偈冇
多數JRPG做法
我已經準備好字典了
暫時冇消息
希望港任生生性性
隻Game起晒格點玩
我慣左一路打機一路數地下有幾多石仔架
高清3A大作先滿足到我囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞