[DSE2018] 放榜討論區2 (附加「放榜五種心態」勸世文)

1001 回覆
48 Like 2 Dislike
都話報多間sf
無3322點入含大
講一次嘢點5**
你上個post答我英文2可以報含大
唔係剩係睇發言次數,而且唔係講緊oral 5**,係overall 5**,點解唔得?
但識好多人中英2都照入到但係咁嘅價錢不如去外國讀
幾時放榜?
好似要返學校幫手

利申 恒大 希望你地唔洗入黎啦

講真無咩既 不過都比連登踩到咁 祝你地入到八大
啱啱起身sor
自膠...改選
有3個討論嘅大point,發言一次點樣5**
我oral 都冇諗住**㗎喇 希望靠其他卷同sba 拉得翻個overall grade
無3322而佢又收你,學費8萬幾一年同搶錢無分別
希望你其他三份卷好高分
佢咁樣係好冇可能5**,但我意思係佢本身水平高嘅話唔會影響佢overall拎5**。係你自己一開始以為我話佢oral 5**。佢自己都只係話aim英文5**。
我當你純粹討論佢oral表現,勁人就算講一次嘢,唔會真係好似一般人咁拎2-3果啲level,何況paper 4仲有個SBA拉分。
原價咁貴咁不如出去外國讀
去台灣玩四年都好過含大啦
唔熟行程的2014DSE雞幫個今屆補習學生問
預DSE得14-17分 (有33222)
佢take得一個elective (中史)
佢老母唔諗住比佢讀asso. 應該是但送佢讀nurs/education
有冇咩護校/教育文憑會收冇讀bio既人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞