[DSE2018] 放榜討論區2 (附加「放榜五種心態」勸世文)

1001 回覆
48 Like 2 Dislike
屌那媽 頂硬上架啦

另外想問飯dip係咪一定要中六畢業先入得 冇毅進果隻夠21歲就收既成年學生?
21分夠唔夠入poly商科
應該claim咗hkcc offer先定留響學校同啲miss改讀先?
呢到有冇人諗住9點即刻狗衝去space
九龍灣?
想問下樓上撲asso嗰啲係咪冇報eapp
放榜嗰日要做啲咩到而家仲係好迷惘
感覺自己已經準備好曬後路 嗰日唔洗狗衝報名
但又驚唔衝會蝕底
報咗但唔記得上網交lm費
美孚好似都有
南區真係慘過食屎
打算淨係仆去IVE
咁你又問
有報,派晒offer
今年又唔同上年
23分入商科既話UST都入到啦
SPACE做例子:
The one-year Diploma in Foundation Studies (DFS) is designed to build up solid foundation for students with HKDSE or equivalent qualifications upon successful completion of the programme, graduates can directly advance to one of the AD/HD programmes offered by the College*.

即係有DSE成績就可以去,不過揀found dip時要諗埋之後係邊間CC讀Asso/HD。學院間既found dip唔一定通的
改讀?
咁有offer仲狗衝啲咩
留名 開始好撚驚
英文2中文4咁係咪恆大都會收?
但冇3322係咪要食原價?
係新post祝多次個班補yy lam既人拎2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞