香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS (2)

157 回覆
51 Like 3 Dislike
畫面唔關hard唔hardcore事
咁即係有咩關聯呢???

你覺得差係冇問題既,感覺個個人都唔同

上面講D GAME?dead cell 應該未減到咁低喎
再者以上既game 同樓主隻game 類型唔同啦,雖然大家都係2d

indie game資源所限好少人咁做,起碼樓主有唔同既嘗試,都係好事嚟既。少人做/用唔一定唔好同錯既。

你比較似係針對隻GAME既畫面嚟攻擊,有必要用咁帶有攻擊性既批評字眼嗎?

覺得畫面冇問題點解等於Hardcore fans ?就算係fans 又有咩問題要用7頭形容?

咁即係畫面同hardcore有咩關聯呢???
點解唔擺上asiadog比人玩?
可能更加受歡迎
就係鍾意果種diablo畫風
係有種情意結
見到butcher 術士 法師 係幾感動
只能夠話 人人喜好唔同 無話柒唔柒
唔洗咁快放棄喎
你睇no man sky由原本極負
有心再整再改好 開發多兩年後既今日
都變成一隻極度好評既game啦
巴打們謝謝您.

其實我已經開始著手其他平台. 只是煩惱和代理合作還是跟各平台逐個傾.
我只是執著於想有香港人支持所以才這麼花費心神在香港這個市場. 因為香港始終是我的家.

靜心坐下來想, 其實情況未必如想像中壞. 只是我不想花費心神在各個社交平台上才會有這個結果, 還有的就是 Steam Summer Sales 的衝擊. 因為開賣頭兩天確實有上過熱賣榜.

而且銷量低迷反而令遊戲有了更大的改進. 加入新動作確實令遊戲豐富很多. 令我更加有信心向外地發展.

而另外一位刻意作攻擊的巴打其實大概可以不需要理會了. 雖然他講了好像自以為很多的例子, 但其實並不到題, 而到最後說出其他 indie game 的價錢之後更令人啼笑皆非. 我買 FEZ 的時候是 $120. 而且他對於 Hardcore Player 這個詞更是帶有貶意, 一個自以為對 Game 很有認識的作者, 竟然只有這種程度. 而且他一看遊戲只有 150 銷售量便立即刻意作出攻擊, 更加看的出他對 Steam 生態的無知. 在此我只能說句 “巴打, 特地要你用一大段字作攻擊, 真的辛苦您了".

到最後, 經過千辛萬苦, Switch 的審批終於已經通過了, 很感謝任天堂的鞕策, 發售日期將會盡快公佈.

亦很感謝巴打們的支持. 現在 Sword of the Guardian 又走得更遠了 !!!
推推
等張新信用卡到左就用巴打隻game幫佢開光
買左隻game,不過我用21:9mon玩,可能因為咁,招式表睇唔到最低個到
巴打係ns到加油
如果新增視窗模式可以嗎?
因為沒有 21:9 的 mon , 實際處理時有點困難
緊係得啦,不過巴打都係專心搞左其他平台先,用21:9打機嘅人應該唔多
謝謝巴打體諒

其實也有方法轉,
可以在遊戲中按 Alt + Enter 轉換做視窗模式
動漫展之後元氣大傷, 所以都寂靜了一段時間.
希望能盡快再投入工作狀態.

今天終於有幸能夠登上 Art Wall:

https://indiecade.tumblr.com/post/176992628263/indiecade-artwall-game-sword-of-the-guardian#notes

如果巴打們有 Tumblr account 的話, 也請去按 "Like" 打氣吧 !!
感激不盡 !!

各位巴打, 經過了漫長的戰鬥, Sword of the Guardian 的 Switch 版本終於可以上架啦.
日期將會盡快公佈.

其實我自己都很難相信會有這一天.

心愿終於已了

遊戲明顯的缺點十分多, 在國內也有很多差評, 所以在這段時間裡十分的意外和感謝, 香港玩家要求十分高, 在這環境下您們仍然都願意接納我這個充滿缺點的作品.

謝謝巴打們肯陪我完成呢段旅程. 一人完成家用遊戲對我來說真的是一個壯舉.
輕輕一推
我等緊xbox版
已經預購 Switch版,盡綿力支持
謝謝巴打 !!

我其實都已經打定輸數, 準備搵工了
謝謝您們一直以來的支持
https://www.youtube.com/watch?v=tUdyjmzZiwg

各位巴打,
Sword of the Guardian 的 Switch 版現正開放預購中 !! 20% off

感謝您們一直以來的支持.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞