香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS (2)

157 回覆
51 Like 3 Dislike
終於忍唔住喺公司電腦用keyboard試玩左陣 係幾過癮
用手制玩唔知會唔會好d... 係UI 對比現今其他遊戲遜色左d, 其他我覺得都幾好
好, 其實之前都想試玩好耐, 點知有一排長期負評所以無下載
臨尾真結局好屈機
芥末刺客果招跳斬仍然係太強勢
術士放滿一地火陣太易俾人無限連技

Final Boss本體唔難
但係血厚又不停生仔好難搞

同埋Karina好鬼正 佢幅圖
其實我原本都想用 UE 的,但係果時無免費
整完初版之後先有免費 囧

其實用 UE 都有 UE 既好處,只要不過份依賴 blueprint, 前途就會一片光明

加油啊!
謝謝您,希望您會喜歡
其實係開發期間,每做完一個敵人之後都會覺得佢地好弱智 (單對單試)

誰知一放進關卡之後,成個感覺唔同晒

努力加入新招中
下次的更新可能需要比較長的時間,請各位巴打耐心等候 !!
Switch 出左未?
苦戰中, 希望可以盡快
希望隻遊戲可以再發展落去
香港遊戲
https://youtu.be/nR_tZb7L7HU

Swordsman 新招

其實Monk 的新招也做了,但做完後很迷茫 ... 整個感覺會有大不同,所以可能要到最後才公佈了
https://www.youtube.com/watch?v=KqdcV4SH4oc

各位巴打, 1.2 的版本已經接近完成, 現奉上預告.
主要是增加招式, 改進指令輸入控制.

現在正不眠不休的測試中, 希望可以盡快上架.
這方面不清楚
但聽聞有很多人已經有意圖想做 H Game
所以應該不會吧
巴打你上新聞透視喎
剛剛晌街見到CCTVB 抽咗段係訪問你
岩岩見到,即刻上黎睇

巴打又幾靚仔
有夢想嘅人好有型
加油
巴打隻驚上左tbb
首先真係好感謝各位巴打.
但很無奈我已經要開始準備退出的事宜.

因為經過 Summer Sales 的衝擊, 曝光率在第三日己經急降.
這也是沒辦法, 因為 Steam 現在的競爭已經太大, 每一天已經有百多套遊戲爭取上架. 變成了供過於求的情況.

雖然環境惡劣, 但我很難得得到巴打們的支持. 我很不介意的告訴您們其實銷量只有 150 份. 香港佔其中的 50 %. 但是就是因為正正是因為銷量低, 令我更加感激您們的支持.

我會繼續堅持直到家用機版推出的一天.

我真的, 無言感激. 這個旅程雖然極大可能失敗告終 , 但我感受到本土力量雖然細, 但很溫暖.
.
謝謝您們. 我無言感激.

點會失敗 你成功實踐咗做game嘅理想
何失敗之有

過千正評
150銷量
講錢真係睇清連燈仔
唔係架,好多兩登kickstarter計劃都集到好多錢
次次都有back,暫時係得一次board game連廿丁友都唔夠俾人取消咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞