香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS (2)

157 回覆
51 Like 3 Dislike
Dark Souls remastered銷量唔夠fate extella link高呀,鬼佬廢而日本玩家就勁到要玩fate

仲有dark souls 1,2大約九成銷量黎自日本國外
https://mtgamer.com/%E3%80%8Adark-souls%E3%80%8B%E7%B3%BB%E5%88%97%E7%B8%BD%E9%8A%B7%E9%87%8F%E9%81%94850%E8%90%AC%E9%9A%BB/

鬼佬有買=唔識玩,而日本港台玩家就有冇買都係識玩
Dark Souls 3: 10 Percent of Players Haven’t Made it to First Bonfire
https://gamerant.com/dark-souls-3-first-bonfire-stat-528/

"according to stats from the Steam achievement page"
"10% of players that own the game haven’t reached the first bonfire."
"only 37% have managed to beat the game. "
Steam一定係100%得日本仔玩
,無外國人啦

Why do Japanese players exclusively backstab?
https://gamefaqs.gamespot.com/boards/606312-dark-souls/66061535?page=1
"Because they know that 99% of western players suck at the game so they can easily fish you to death"

Dark Souls 1 starts WAAAAY too hard
https://steamcommunity.com/app/211420/discussions/0/624076851141551515/?l=german

On9仔
DS RE 5月出 早半個月賣仲要係冷飯
你拎隻6月新GAME黎俾,有無咁弱智,你不如拎紅白機遊戲出黎比較

九成銷量黎自日本國外<----日本人口多定世界人口多呀ON9
屌你日本國外包晒全世界會唔會少過日本人口呀
有病睇醫生啦

你回覆除咗自暴其短,
仲幫手推咗post,多謝都黎唔切

對我百利而無一害
你自己就要俾人笑,仲要受我氣,辛苦自己
柒少陣等大家忘記你啦,你太出名啦

話時話,
你今日唔駛開高技術怨婦Post咩?
您地唔好嗌交啦
你用起底功能就知咩事

你繼續PORT啦
一出即買
未有時間,玩咗半粒鐘有以下個人意見

1.)打擊感我覺得幾ok,連擊都好好。
2.)畫面同特效我覺得ok,一個人整簡直係令人佩服,係有啲item 外觀我覺得簡陋咗少少。介面同血量之類再華麗啲就正喇。
3.)對白我覺得幾過癮。
4.)跑得有啲太快。
5.)人物對比背景比例上有啲大,zoom out 少少好啲(定有得set我唔知?)同第4點有關聯。
6.)有時貼圖有bug,前面建築物遮住咗人同啲npc。
7.)哩個應該係個人問題,有時打打下行到好近item,變咗執野而俾人打。
8.)唔清楚係system設計係咁定點,有時行近敵人但打唔到佢反而佢又打到我(雙方都冇移動),唔明點解。
9.)item上限應該要有提示,因為會唔知件item到上限未,如飛劍可能可以x/25咁(但效果會否字體太細?)。
10.)敵人如果喺畫面外好似係冇提示?唔太記得,冇既話有會好啲。

暫時係咁多

我覺得真係有以前啲game 既感覺同吸引到人玩既。
巴打加油,隻game絕對好有水準!
各位巴打

剛剛作出更新了, 首先十分多謝各位巴打的建議.
雖然在絕望中, 但是我不能就此放棄, 愧對巴打們的支持.

今天要重新振作, 埋首遊戲的改進. 還有準備即將開始的動漫展.

主要是減慢人物的跑速和手制的十字制已經也可以用來操控人物. 希望巴打們會有更好的體驗.

下一步我在研究關於按鈕設置. 這會花一點時間. 希望巴打們可以耐心等候.
感謝
留名支持
唔係下嘛?
佢地橫向動作都大把啦
以前D SIMPSONS X-MEN呢D唔係咩?
多謝巴打的意見 !!!

跑速已更新.

Item 上限這主意很好, 下個更新會加進去.

攻擊範圍會有 Z 軸的設定, 尤其在用武僧時是會有分別 (拳頭範圍小). 可以在日後調整.

可以的話, 能夠把這些評語加進 Steam Store 裡嗎 ? 現在不夠評論沒人買
有個好大分別
Simpsons , X-Men 無得 chok 招 ..
Knights of the Round 都無 .

原來 Capcom 對市場真係有諗過
巴打有無諗下幾時搞下網上聯機 點唔好玩有得同fd 連就一定好玩 咁就多人買,至少我本身同fd 都想買 點知無得online coop so sad
聯機係好複雜既野黎, 我諗作者短時間內都無時間搞
一人開發搞網上聯機都幾難~
其實整個系統我也做一點預留希望能加進連線.
但這個始終是動作遊戲,連線品質要有一定要求。
而且無奈地工作量甚大,現在很難加進連線。

不過剛剛在 Sword of the Guardian 的討論區上有人提到這個連線軟件

https://parsecgaming.com

未知是否有效
冇問題,本身想直接寫喺steam度,不過諗諗下喺度留個言先。

加油
有效? 如果得既 就即買
Eva
買左steam等出switch
我要找個時間跟朋友試.
或者有無其他巴打可以試?

Billy可唔可以講吓Indie project提交程序,XBOX同任記邊個有善啲?
佢地有咩SUPPORT俾你

好想快啲推啲FD玩SWITCH版~
如果講到友善的話, 絕對係 Xbox.
因為佢地有公開的途徑, 又有嚴格審批的程序.
通過的時候又提供兩部開發機. 係有一定成功感.
Xbox咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞