香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS (2)

157 回覆
51 Like 3 Dislike
各位巴打,今日剛做了更新。
加入了按鍵設定,還有道具最大容量顯示。

由於眼見網上的片段有很多人不懂 chok 招,所以每個角色會再加入一至兩個比較容易出到的新招,例如前+斬,上+斬等,希望銷量會有所改善。
波動拳同腳刀都唔識
非常感謝巴打的評語, 中英對照.

謝謝您 !!!!

感謝巴打加新招
買左組合包,支持

始終銷量唔可以淨係靠香港既,所以加埋英文俾全世界知隻game係好野嚟(啲英文雖然好垃圾,但我盡力喇 ),連中文我都盡量書面語,希望對巴打你有幫助啦

另外巴打有冇諗過開放Mod 之類,俾人可以加啲內容?
例如可以改下角色既衣著之類而唔會影響隻game既遊戲性,但又會有多啲變化,而家啲game 咁多skin dlc,值得參考下。

仲有關卡設計mod。更多mode 玩法如boss rush mode之類;或者係畫面不斷強制移動,角色要狂跑閃避陷阱既running mode;練習mode,試combo;survive mode,1 wave 1 wave 咁不斷出敵人,越出越多睇下生存到幾多wave。

但如果真係俾mod的話絕對要減少cheat之類既發生。

另外online之類會唔會可以係plug-in加模組之類既方法,邀請其他巴打參與,減少巴打既work load 之餘仲有更多靈活性。不過有其他人參與就一定有好多問題,唔可行/唔想的話當我冇講過

本人零寫progame知識,純粹9up,有錯請見諒。

例如搞Workshop?
以而家個架構, 加 mod 比較花時間.

先等加人物和新招後再重新考量一下.

PS: 遊戲上架後比以前還要忙... 快死了 :(
加油 努力會有回報
Indie game 就係要一步一步黎
加油!寬轉頭買 71 打
更新之後UI順手咗
同fd玩正好多
黎緊仲有咩更新內容呀
試左多人玩?感覺是否好多了?
黎緊會先加強穩定度和改善介面,然後會嘗試每個人物加入新招,同時介面也想加入 command list
LM
更加好玩 一齊配合連技 而且要考慮分配道具
所以要同朋友一齊討論
又有更新
係,剛剛更新左

除左 bugs fixed 之外
主要係平衡性
減少刺客的 z 軸攻擊範圍
還有擴大主角的 z 軸攻擊範圍

數值上有少許調整
我都係一人開發, 雖然未去到隻Game 出到街呢個stage
見到巴打你呢個 MIHK 既indie Game 係steam 真係好鼓舞

唔講咁多, 行動表示
謝謝您巴打!!

你是用 Unreal engine 嗎?這個需要花很多心機,
你要加油!大家互相支持!!
第三條故事條難度高左,希望可以令到分配道具這個功能能有更好發揮

不過希望不會令到有玩家覺得留難
Support
其實冇追開 不過香港野支持下
係吖,UE4

整咗一半,先知原來香港基本上淨係用unity
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞