日本「國際服」營運廠商將強制轉移香港玩家數據至中國服,香港玩家發起Twitter抗議

450 回覆
628 Like 13 Dislike
開post 連個遊戲名都唔講
. 早on9 係玩撚左2年先ban 撚你 之係google 係無唔畀玩
認識棄game 算啦, 反正簽晒agreement
一定好撚弱智
d 仆街台狗
我係話香港人自己團結
呢件事應盡快升至政治層次
同爐石戰記一樣玩法
比你玩兩年仲唔快啲謝主隆恩
兩年公測 免費轉服服務 真係多撚謝
我覺得就佢公開信嘅用詞黎講已經算幾政治feel

Quote一Quote
//
三、按照國際慣例,大部分線上遊戲均會將香港納入亞洲區 或 與台灣、澳門區合併,甚至是把
  香港獨立於中國區而非納入中國區來處理。

六、我們非常憂慮遊戲資訊及交易紀錄受到中國監控。
  我們無法相信中國會保障我們的私隱權益,並擔心個人交易資料會被盜用。

九、由於這次轉移事件是前所未見的先例,
  我們極為擔心此舉將會引起骨牌效應,導致未來會有更多日本營運公司仿傚,
  而把香港納入中國區處理。甚至將來在遊戲業務以外、以及日本以外的國家公司,
  均會把香港納入中國區處理。這將會對香港人的自由與權利構成重大衝擊。

我們是衷心希望管理團隊能重新考慮有關安排,不要奪去我們僅僅剩餘的自由與權利...
//

但係有冇人報導就另一回事
水埋台灣都入中國ser 佢地就抵死
幫推
港豬課得少金 咪賣撚左你
可唔可以唔好乜都拎政治野黎講
就黎同#metoo撚冇乜分別,有時真係抵俾台灣人串。。
唔gur咪退坑,駛唔駛人地點run間公司都要睇你政治取向頭?
膚淺
退咪退 不過快撚d 還錢 屌你 CY
開左個頭,以後d game就唔會係台港澳同一server,而係跟中國同一ser,
咩和諧用語呀翻牆呀依D唔會再只係中國大陸專有
睇野要睇遠D

shadowverse本身都唔係特別突出,棄game本身係好小事,最壞既係開先例
支那國 唔包括在國際

(包括支港)
ddos佢老母個ser啦,退坑退坑好撚稀罕你咩
大把game都有試過轉server什至賣盤俾大陸公司。。
唔通又叫人唔好開先例賣盤俾大陸公司咩。。
我只係覺得要玩國際服總有辦法玩到,搞咁多野到最後只會俾麻煩人。
人地日本公司唔採納你意見香港人又屈人勢利,無視玩家權利等等
只係做生意既野不嬲都向錢看架啦。。
一早棄左
垃圾公司不意外
發住夢等台仔一齊共享中國人榮耀喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞