日本「國際服」營運廠商將強制轉移香港玩家數據至中國服,香港玩家發起Twitter抗議

450 回覆
628 Like 13 Dislike
台仔又串
《闇影詩章》預計在日後將港澳地區之營運權移轉至網易 同步釋出補償方案 https://gnn.gamer.com.tw/0/164230.html
係 跟本人地出繁中 個target都係比台仔

港狗港豬都係黐人地玩

fgo 繁中 都係台服 event都係台灣搞

港豬應該死返去玩簡中版
打機都咁多五毛
依家唔係強制啊 你可以揀唔撚玩
香港由頭到尾都係黐人地玩
一係黐台灣 一係黐中國
你估香港個市場真係大到可以獨自搞咩

台灣人都係當香港人係支那人
唔只隻GAME
仲黐撚埋人地台狗FORUM

very認同

港豬跟本冇市場 仲成日乜都話要港服 港版 又唔課金 搞乜死乜就有份

台仔成日話港狗打智障港語睇唔明 廣東話聽唔明 其實仲衰過支那人
垃圾game
佢出公告果日已經棄GAME 用VPN玩到都係咁話
其實以前online game年代都分台ser港ser
係唔知點解而家手機game要合埋一齊
btw而家d 00後玩埋晒D大陸apps大陸games
支那ser對佢地黎講都冇分別
fgo出哂簡中 繁中版 都冇封ip 賣資料

fgo營收屌打cy

塩川 = 神

cy = 垃圾狗屎

Q.E.D. 証明終了
今日係加菲貓漫畫誕生40周年!!!!!!
https://lihkg.com/thread/707898?ref=ios
香港人就黎乜人都反, 唯我獨尊..
俾台灣人批評下姐唔駛起哂鋼既..
佢地唔同意咪自己有自己爭取,
做咩事一定要話人台狗又要逼人接受你個套?
咁同共產黨有撚分別咩
係 我都唔明關台仔咩事

支那國內部問題 他國事務

港狗平時幾串 自以為高人一等 睇低台仔

活係過去既榮光

比我係台仔都見低踩 踩返夠本 港豬該回家了
事實係中日遊戲廠商暗地裡都視台灣為一國家
我邊句話唔吊得台狗?

上面講到人地覺得香港冇市場
咪比誠意同行動去同人講我地好鍾意同支持動漫或者隻game
香港人下下都只係要求人地幫你做乜做乜
自己都冇實際行動
我話係實際行動呀
宜家twitter發完聲寫左封信啦
Facebook鬧完班台狗啦
咁之後呢?
得罪講句
如果係封台灣唔封香港
連登仔同facebook班友都一樣會落井下石
我覺得重點係點樣說服cygame
大家集中哂班台仔點點點
cy打手 轉移視線

將d仇恨拉去台仔 我都唔明關台仔咩事

踩你咪踩你 有位仲唔入

平時港豬一樣會笑人台狗 之前kirara鎖ip果陣已經係咁

而家風水輪流轉 比人鎖返轉頭 笑你幾句就嬲豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞