日本「國際服」營運廠商將強制轉移香港玩家數據至中國服,香港玩家發起Twitter抗議

450 回覆
628 Like 13 Dislike
居然
Cygames正仆街
佢點分你係咪台港澳?

child回去讀書吧

波台9抵撚你死啦
sv玩家lm
網易支那服根本冇人玩
版本遲人兩個月 介面成浸蝗味 字眼又俾共慘黨河蟹
連支那人都係翻牆去國際服玩

Cygames block 鳩ip逼香港人轉去支那服,我send過email問過cy如果我唔肯轉可唔可以退課,佢話“我們暫時無法給您明確的解決方案。請您耐心等待我們的回復。” hea 9 我

利申:由開ser玩到而家,total課咗五千左右 冇得退課真係屌佢老母
ok
上次太陽月量更新先課1200 屌佢老味 今次逼我翻大陸ser 屌你老母啦! 垃圾網易
玩過幫推
所以佢唔係'強制'轉
係你唔轉佢就鎖ip
推下
鎖唔鎖IP唔關事
問題係佢有冇將你嘅資料交俾另一間公司
退課關CYgames乜春事,去google/apple度唔好
事件無轉機就馬上退課,順便落個投訴去google/apple度
你無癮嘅話依家馬上申請退課仲好
我捻至少可以係twitter 幫佢like 同retweet ,
睇下有冇媒體或者日本網民關注下
Hongkong is not China!

澳門唔評論

試過啦
一早棄左game
估唔到依家搞成咁
各位有玩開嘅巴絲可以去play store/app store比一星評價同留個言
起碼可以阻止有人唔知咩事download隻game送資料比大陸
其實如果而家有新玩玩家加入真係會中伏
因為好多人都係見donwload 到玩到就照去
未必睇公告通知
一陣課左一星期唔夠無啦啦玩唔到就..

先唔講咁樣做法啱唔啱
佢成個轉移過程已經出現好多問題
佢用block ip逼你同意佢轉資料
咁樣未經許可轉移個人資料好似犯法喎
建議可以報埋私隱專員

睇日本漫畫睇動畫又咪仆上bilibili睇
台灣最美的風景就是人
嘔象大師灰姑娘唔會咁玩掛
利申課過幾千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞