日本「國際服」營運廠商將強制轉移香港玩家數據至中國服,香港玩家發起Twitter抗議

450 回覆
628 Like 13 Dislike
您現在聚腳在 CC台內。
感謝閣下一直以來對《Shadowverse》的支持

上面講到人地覺得香港冇市場
咪比誠意同行動去同人講我地好鍾意同支持動漫或者隻game
香港人下下都只係要求人地幫你做乜做乜
自己都冇實際行動
我話係實際行動呀
宜家twitter發完聲寫左封信啦
Facebook鬧完班台狗啦
咁之後呢?
做咗好多啦,依家係屌班台狗落井下石啦呀
得罪講句
如果係封台灣唔封香港
連登仔同facebook班友都一樣會落井下石
我覺得重點係點樣說服cygame
大家集中哂班台仔點點點
cy打手 轉移視線

將d仇恨拉去台仔 我都唔明關台仔咩事

踩你咪踩你 有位仲唔入

平時港豬一樣會笑人台狗 之前kirara鎖ip果陣已經係咁

而家風水輪流轉 比人鎖返轉頭 笑你幾句就嬲豬

明明kirara就係同呢次一樣封香港ip 咩風水輪流轉
kirara果陣岩岩開 刷緊首抽

台仔入唔到 港狗入到
支那豬伏
日本兩大航空屈服!日航、全日空將台灣改名「中國台灣」
用LINE傳送 +
留言
2018-06-18 19:42聯合報 記者黃仕揚╱即時報導

又有外國航空不敵中國施壓!日本航空(JAL)及全日空(ANA),日前悄悄修改中國及香港官網,再度將台灣標註為「中國台灣」,立場向來親台的「台灣研究論壇」會長永山英樹在其臉書分享並希望台灣民眾一同發聲抗議,有網友就留言「決定不搭日航跟全日空了!」,但也有人無奈表示「為了中國觀光客,寧可得罪台灣」。
中國日前要求44家外國航空公司在1個月內將台灣改成「中國台灣」,日航及全日空其實曾經一度配合改名,但因遭受抗議,官網在24小時內又做了更正,當時發起聯署抗議的永山英樹還稱讚「日本企業還是有良心的」。

永山英樹在其臉書表示,「非常遺憾,日本航空(JAL)與全日空(ANA)終究還是屈服於中國民航局的無理要求之下,將網站上的「台灣」標註改成了「中國台灣」,同時他進一步說明,兩大航空是在本月中旬修改的,主要是更改中國及香港官網,至於台灣官網的標示則沒有做變動。

此外,也有日媒針對此事進行報導,內容指出兩家航空業者為讓乘客容易接受及了解,會視乘客所在地「技巧性」的標註台灣,若所在地是在中國或香港,官網出發地就會顯示「中國台灣」;但若在台灣或日本,則依舊會看到台灣的選項。

支那畜隔離圈 多謝日本爸爸
寧為玉碎 不為瓦全
棄game咪撚比支那賺
block柒呢間垃圾公司嘅game
唔使理佢 當佢透明
水潑左出去當豪比佢
自律d啦香港人
比人踩到上心口要識得反抗
咪再比人當on9做港豬
清真係睇得好清
清真係睇得好清
我寧願做高質支那人都唔做台狗

你睇下台狗果種惡劣性根本衰過支那10萬倍
ching者自清
巴打吹雞對抗賣豬仔,兒登仔開始屌台灣人
完全唔見有人討論搞大件事,唔好玩咪得就見得最多
兒登仔已經冇當年高登嘅號召力,除咗可以講粗口,開始同香討差唔多level
原來開咗去cc台, 唔怪得想push但係搵極搵唔到
聯署
未填嘅巴打唔該幫幫手(冇玩SV都可以填)
唔好重複、亂填id(cy會check到)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkx7pfF_ZbXG7vb4hzlBxiYV6rPfmg-vfywmKcmS1l-4b7cA/viewform

垃圾cygame
話港豬痴埋落台狗到既人
請問你地又做過咩貢獻過香港?
定係覺得痴中國好?
都話我好公道
巴哈台狗都開始笑港豬,雖然佢地應該無玩
[url]《闇影詩章》預計在日後將港澳地區之營運權移轉至網易 同步釋出補償方案 https://gnn.gamer.com.tw/0/164230.html[/url]
[quote]都話我好公道
巴哈台狗都開始笑港豬,雖然佢地應該無玩
https://gnn.gamer.com.tw/0/164230.html
haku: 爽,早該這樣了,玩一堆競技遊戲就只會on9,中文不會打好,還玩繁中?乖乖去玩國服

普通話先係中文?台狗咪又係87 8+9 77777 呢d係撚中文?

同埋關lol撚事?
粵文算唔算中文
pish
垃圾game一早棄咗
由原底卡包玩到第4定第5個新卡包越黎越唔平衡兼反智,官方亦冇意改善頂佢唔順果斷棄
呢次咪當俾仲喺坑嘅手足一個機會棄坑囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞