日本「國際服」營運廠商將強制轉移香港玩家數據至中國服,香港玩家發起Twitter抗議

450 回覆
628 Like 13 Dislike
最慘有部分香港人仲覺得佢地係同伴 會一齊反 真係嘔心!
垃圾驚

今日比賽 仲少人睇過vtuber

神魔爐石
突然諗返起上年年尾天堂M封香港IP
我自己都有玩過,雖然已經棄咗但係真係估唔到會咁樣做

前排日本app store慢慢出現咗啲遊戲係封海外IP
プリコネR & 三國BASSA,呢兩隻係封咗海外IP (唔清楚再之前有無game都係咁做)
我個陣都係諗都係得幾隻無得玩啫,咪玩其他...

但係呢單野一出我就覺得會唔會將來越黎越多新game會封海外IP呢... 兼有咗呢次前例之後,會唔會有其他game效仿,陸陸續續封海外IP
明明五五波
突然仇恨台灣做乜鳩

巴哈有人出聲有人打信
Facebook俾人del晒留言先見到啲護航狗
隻隻game都有護航狗架啦
第一日玩game咩
無得駁台灣係國家, 港澳只係兩個支那城市
港豬不敢面對
黐住台狗做契弟喇
而家係黐住大國做契弟
689games
其實有幾多人唔知, 日本無論online game 到手機game, 都淨係serve 日本人only...

BAN鳩你係道理, 畀你偷玩係隻眼開隻眼閉, 直接鎖海外IP 係好多廠怕煩嘅做法

日服龍之谷就算用VPN玩, 一被日本玩家發現你溝通有問題, 一被report, 好快就GG
考驗香港人既團結度
之前台灣人團結,所以航空公司改番支台分隔,睇下香港人做唔做到
其實投訴信應該 cc 埋日本政府
考驗香港人既團結度
之前台灣人團結,所以航空公司改番支台分隔,睇下香港人做唔做到

有上邊班仇恨台灣點團結
得罪講句關佢撚事
人哋肯推post出聲同情下你已經好好
唔通香港地震又要屌人唔捐錢
上邊屌台灣唔幫班人係咪腦裝屎
岩牙
應該學熱狗 現實去日本總領事館遊行
做乜鳩 一開波已經係國際服
「國際服」
其實有幾多人唔知國際服呢三個字點解
仲有 龍之谷呢啲要打團隊副本既
唔出聲report你好正常
你玩卡game要同邊個溝通?
香港政府話年輕人要有國際視野 而佢所講既國際係指中國 所以大家去同中國人一齊打機啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞