[Switch] POKEMON QUEST (3) 課同唔課都好玩

998 回覆
7 Like 3 Dislike
請問應該怎改善 或者 煮咩新寵去 改革一下 找個新方向 而且打算課3600包
其實單技好嘅原因係auto只會出死一招

兩招嘅話佢鳩出 有時成場係咁buff唔出攻擊 有時淨係打 唔補buff

所以最好係兩隻buff+一隻打手 / 兩隻打手+一隻buff
全單技
中間刷過隻單技

左邊大岩蛇刷變硬
洗咗成日都無啱技
請問應該怎改善 或者 煮咩新寵去 改革一下 找個新方向 而且打算課3600包
中間刷過隻單技

左邊大岩蛇刷變硬

明白
中間刷過隻單技

左邊大岩蛇刷變硬

明白

感謝

呢隊玩唔玩得過?
岩岩新手開始玩無乜材料
係咪唔好用銅煲住 下下都10粒好甘
用鐵煲唔會影響隻寵既能力?? 陣係影響LV??
我會用住先,跟住煲新寵物,換過晒佢
啱啱煲咗迷你龍
係咪咩技都得 進咗啟暴龍會轉技?
係咪應該刷富迪?
新手建議隊伍成型之後(個人認為未打完超夢夢之前唔需要理會bingo, 攻擊和心比例好,技能好用便可)煲相同屬性升級用
係進完啟暴龍先開始刷技
係咪應該整3隻大岩石
我已經洗左一隻落石大岩石 仲有D咩寵岩新手用
終於幫隻奇異花洗到藤鞭 好難煮
等我仲用銅煲清哂D材料咁制
但我鐵煲個D煮出黎太低LV 係咪應該打關升LV??
超夢夢之前有健美基本上都過左一半
鯉魚王
以下為個人建議(爆機前):

隊伍一 (1 buff, 2 打手,全部一個技能):
Buff - 健美/ 自我激勵 / 加防禦
打手技能隨你喜歡,手順便行,建議最少兩個心

隊伍二 (1 buff, 1 半打手,1打手)
單技buff 手
半打手為2技能,1攻擊技能,1 buff, 例子:

加一隻單技打手
有都冇用
一粒團團都冇
咁慘
應該成日跌㗎喎... 就嚟冇位擺

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞