[Switch] POKEMON QUEST (3) 課同唔課都好玩

998 回覆
7 Like 3 Dislike

此款名為《Pokemon Quest》的新作,即日起已經可以在 Switch 上免費遊玩,而在不久的將來將會在 Android 以及 iOS 兩大手機平台上架,是一款 Free-to-start 的免費課金制遊戲。

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=j0AEUmgGHRE

Q&A:

Q: 要石進化果d寵點進化?
A: 夠lv就會進 ,伊貝暫時知道係擺 全心/全攻/平均 p石有分別

Q: 啱啱開始煮咩返嚟先?
A: 兩個字 - 大岩蛇

Q: 一路係咁煮嘢叫寵返嚟?
A: 可以儲夠料先煮煲靚嘅 咩叫靚? 下面食譜special果d

Q: 遲d有冇得過save落電話
A: 暫時官方係話冇

Q: switch點del save重玩?
A:

Q: 會唔會好快比官方放置play?
A: 已經商品化咗
食譜基本版
134 水精靈 伊布 在隊伍藍格升36級進化

135 雷精靈 伊布 在隊伍綠格升36級進化

136 火精靈 伊布 在隊伍紅格升36級進化

上網睇到

2招技能
有無勇者跟新圖煮貝殼+4細果
LM
中左卡斯
屌佢假圖fake人咁仆街
跟詳細版中文果個 都幾準下
岩岩玩 中到大岩蛇有招噴走人同變硬
仲有隻迷你龍

係咪要洗走招噴人
同迷你龍點升最快?

有咩寵值得用
只有部份凖,你睇佢個雷鳥點出? 小紅藍黃灰,出左隻卡斯比我
補充一下,大紅藍黃灰加貝殼我煮過幾次,全部傳說都有機會出
新玩 點解兩技要喊?
唔勁,如果2技係一個冇格,一個2格都重可以用,但每朝技能一個格就廢左。

2招技能
新玩 點解兩技要喊?
唔勁,如果2技係一個冇格,一個2格都重可以用,但每朝技能一個格就廢左。

每招技能
食啟暴最多經(龍type)新手就唔好搞迷你龍
前期值得用就大岩 值得練就腕力/椰蛋/大舌貝/小拳石呢D buff手
上個post最後2版有堆圖可以參考下
卡緊12-8
沙古拉,大力蛙 都有健美,唔一定要用怪力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞