【颱風追擊】1804號熱帶氣旋 艾雲尼 EWINIAR(05W)

1001 回覆
54 Like 6 Dislike
Lm
如果你唔係住嗰頭 你可以話唔關你事 但唔係個佢冇用
所以依類預警都係一個提示/警告 提醒相關受影響市民要做好預防措施
新界北水浸報告有閪用咩
如果你唔係住嗰頭 你可以話唔關你事 但唔係佢冇用
所以依類預警都係一個提示/警告 提醒相關受影響市民要做好預防措施
當泰培烈風圈有800,咁你認為泰培800外會無風?
如果香港受泰培外圍強帶影響持續吹強風,大交合會唔會視而不見唔發三號?

道地檸檬綠茶特約:颱風繼續吹

此項目會介紹西北太平洋未來兩個的熱帶氣旋名字
如要查詢本post的熱帶氣旋名字,請到#1細看.

1. 杰拉華 Jelawat (馬來西亞)
意思: 又名蘇丹魚,屬於淡水鯉魚類,常見於大河流裏,味道可口,廣受食家歡迎。
圖片:

2. 馬力斯 Maliksi (菲律賓)
意思: 快速
圖片:

注意: 圖片可能與意思無關
雖然我鍾意食魚姐,但仲杰拉華
喂屌 無左今次嗰個既
局 部 地 區 大 雨 報 告 : 新 界 北 區 在 下 午 1 時 35 分 的 過 去 一 小 時 錄 得 超 過 70 毫 米 雨 量 , 有 可 能 出 現 嚴 重 水 浸 。
留名學野

岩岩見到上面講有機向東移
天文台預計打完轉就北上再向東

係咪仲未好肯定個風點去法
有冇原片
菲東果個台仔升左做TD?
開始成形 整合一個

道地檸檬綠茶特約:颱風繼續吹

此項目會介紹西北太平洋未來兩個的熱帶氣旋名字
如要查詢本post的熱帶氣旋名字,請到#1細看.

1. 艾雲尼 Ewiniar (米克羅尼西亞)
意思: 米克羅尼西亞特魯克群島(Chuuk)傳統的風暴之神。
圖片:

注意: 圖片可能與意思無關
留名學野

岩岩見到上面講有機向東移
天文台預計打完轉就北上再向東

係咪仲未好肯定個風點去法

邊有可能肯定到
大交合今次都帶曬頭盔話個風路徑同強度都好難預測
記得副高係一幅牆,個風只可以貼住行
如果副高喺下面西伸,卡雲尼應該好快就會走

有錯請屌

相?
cap 個圖黎睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞