【颱風追擊】1804號熱帶氣旋 艾雲尼 EWINIAR(05W)

1001 回覆
54 Like 6 Dislike
唉 你走啦艾雲尼
咪撚係到攪事
點解呢個風登陸左2次都仲未散哂?
因為無深入去內陸仲係近岸?

8號波=
持續風力達每小時63至117公里,陣風更可能超過每小時180公里
熱帶氣旋=
每小時63至87公里

假返正面吹香港其實係咪都有8號波

另外好似無咩資料詳細講沙地阿拉伯個風既?
個邊唔係應該更不利颱風

死左好耐 搞到阿曼一日落左兩三年雨
其實琴晚已經八中三
之前都已經8中3
洛克:你班仆街比我抖下得唔得
06月07日(四) 12:31更新

澳門氣象局於中午12時30分改掛3號風球,預料3號風球將在日間維持。在正午12時,熱帶風暴「艾雲尼」集結在澳門西南偏西約260公里,大致趨向廣東西岸。氣象局預測澳門風力將增強。

受艾雲尼外圍環流影響,澳門下午開始驟雨將變得頻密及雨勢有時頗大,間中有狂風雷暴。

氣象局呼籲,由於橋上風力間中達到強風程度及有陣風,呼籲駕駛人士注意行車安全,電單車駕駛者請使用西灣大橋電單車專道往返。
1. 其實佢登陸都係high 一 high 陸地,無深入內陸

2. 係 正面吹香港係可以掛8號

3. 等其他人答
三 號 強 風 信 號 在 下 午 12 時 40 分 發 出
點解咁多台預測登錄之後會向南?
藤原效應?
真係1240
清潔工
澳門早10分鐘
清潔工
走啦dllm
冇八號又死堆黎
天 氣 稿 第 147 號 - 發出/取消熱帶氣旋警告信號
發出/取消熱帶氣旋警告信號

三 號 強 風 信 號 在 下 午 12 時 40 分 發 出 。

以 上 天 氣 稿 由 天 文 台 於 2018 年 06 月 07 日 12 時 40 分 發 出
天文台果app死左
天文台改高改低啲時間通常 好似都係10分/20分/40分尾
比時間傳媒執份新聞稿

冇呀
應該唔會上8啦
D能量消耗得7788

返工既放心返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞