【颱風追擊】1804號熱帶氣旋 艾雲尼 EWINIAR(05W)

1001 回覆
54 Like 6 Dislike
東東東東東東東東東
其實呢, 大家討論嘅時候, 就唔會預知到你地有咩會唔明, 冇可能每次都將所有terms define一次先討論

真係遇到有唔明其實可以問, 好彩上面嗰位巴打咁有正確嘅求知精神, 亦相信唔少高質巴打會詳細解答

而唔係好似啲人係到單單打打
強度增強>改掛3號 天文台一貫作風
天 文 台 會 短 時 間 內 改 發 三 號 強 風 信 號 。

想搶SMG飲頭啖湯?
到底上廣州定一路向東呢
要快過ATV一步
我仲以為係香港氣壓低過廣州添
渠有3個部門負責 dsd hyd fehd

馬路gully日常主力係fehd同hyd
大渠 dsd

大雨就dsd 同fehd take actions all 水浸
Stnr 儲儲氣先
收皮啦你憑咩控制人地講野仲要話人傻西
在 正 午 12 時 , 熱 帶 風 暴 艾 雲 尼 集 結 在 香 港 之 西 南 偏 西 約 330 公 里 , 即 在 北 緯 20.9 度 , 東 經 111.4 度 附 近 , 預 料 向 北 或 東 北 偏 北 移 動 , 時 速 約 10 公 里 , 移 近 廣 東 西 部 沿 岸 。

隨 著 艾 雲 尼 逐 漸 靠 近 香 港 , 本 港 風 力 會 有 所 增 強 。 天 文 台 會 短 時 間 內 改 發 三 號 強 風 信 號 。 艾 雲 尼 的 雨 帶 會 為 本 港 帶 來 狂 風 及 大 雨 。 市 民 應 保 持 警 覺 。
呢度係學術台
散佈謠言好好玩?
風post 係我開,我有權mon 住討論
你唔中意可以過主
又唔係佢自己打份野出黎
人地拎出泥笑下咁解
惡撚到
向東啦 咁就好睇
poly幼稚園要通知家長
問題係,你睇到嘅「592」其實係清遠站station code「59280」嘅一部分 今朝清遠500hPa位勢米其實係得5850米

啡色字=station code,藍色字=位勢米
咁有個可能係風上唔到廣州咁北但可以南d到香港
地球人
追左陣po知知風為左維持強度
所以緊縮風圈 但始終上左陸地
就算沿岸水氣同熱溫補給
都應該唔會令佢維持到咁耐呀
自膠
笑到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞