[SHINeeWorld]SHINee討論區(2)十周年快樂!!Always 5HINee!!!

421 回覆
39 Like 4 Dislike
key隻碟啲歌都幾正
個人鍾意one of those nights 多過forever yours
I will fight 好正
成隻碟都好有正能量嘅感覺
暫時我都比較鍾意依首 同This life 仲有chemical
溫流blue個teaser就咁齋聽都覺得成首歌會好sad咁
好期待完整曲
覺得成個concept都好襯佢
但個feel真係好悲傷 諗起佢嗰陣話自己覺得自己唔可以喊咁
睇teaser嗰陣雞皮都出咗
嗚啊溫流今日入伍啦 好唔捨得
其實好想佢哋一齊入伍 咁就可以快啲一齊退伍
唔知91line會唔會一齊入伍呢
12月真係好sad
唔經唔覺...
希望過咗今個月可以夠膽聽翻二哥嘅歌
次次聽到佢把聲都想喊 唔夠膽再聽
佢唔想我哋一直咁㗎
不過我反而喺唔開心嗰陣會係咁聽二哥啲歌 感覺佢好似陪住我咁
雖然聽完嗰吓失落感更加大 釋懷唔到
不過諗住佢係去咗個冇痛苦嘅地方 會開心啲

以為我會喊苦喊忽咁 但係見到張相覺得好溫暖 團魂出晒嚟
只係希望你平安咁返嚟 只要你地四個一直喺一齊就好了
希望大家可以一齊支持大家過依個十二月
我都係 我尋晚一諗起珍基入伍就想喊,之後再睇埋二哥舊年今日嘅演唱會片,就喊到收唔聲
但今日反而冇喊到,見到團相真係覺得特別溫暖
你咁講又太嚴重喇
好多嘢只有親近嘅人 甚至得當時人自己知道
開演唱會 繼續活動呢啲
到底係公司 朋友 同事 定係佢自己嘅決定
隨住佢嘅離開已經成為永遠嘅秘密
除非突然間有知情者出嚟講嘢

好似二汶咁講 我永遠都唔OK
有時諗起會好可惜好唔開心好後悔
點都好 希望佢搵到真正嘅幸福

而家買POET|ARTIST不運回活動仍然繼續
金唱片投票亦已經開始
大家有心有力嘅話 請支持
唔開心嘅之後聽二哥嘅歌會令我好想去搵佢
希望佢真係去咗個冇痛苦嘅地方 可以帶埋我去
巴打冷靜啲 二哥一定希望我地可以好好活下去
唔好咁諗呀 冷靜啲先
佢嘅歌就係留低俾我哋嘅禮物 想我哋得到慰藉 唔好辜負佢嘅心意
我相信我哋同佢一定會再次相見㗎
好掛住你呀
見到sm個ig post 忍唔住
呢幾日一聽二哥既歌就眼濕濕
現在的你幸福開心嗎?
真係好想你
仲記得有時好掛住你會抬頭望天
成個天得一粒閃耀既星星
我相信你就係個粒星星
一路看顧陪伴我地
二哥 我真係好掛住你
多謝你一路以黎帶比我地既野
咁快就過咗一年
呢一年你搵到幸福未?
係咪去咗個好地方開開心心咁生活啦?
我哋一定要好似透明雨傘入面你唱嘅嗰句咁
SW將你交咗俾時間 將一切交俾歲月
喺遙遠嘅以後 我哋一定要再見面

今天也最喜歡你啊 金鐘鉉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞