[快閃+少少鐵膠+少少歷史]五月頭快閃大阪+岐阜縣三日兩夜鳩遊

263 回覆
16 Like 0 Dislike
我呢d麻撚煩既窮撚先玩邪門野
我都係
KE618
香港(HKG)
8月 9日 (週四) 01:55
客運大樓 1
釜山(PUS)
8月 9日 (週四) 06:25
客運大樓 I
經濟艙(Q)
1 座位
B737-900

KE5715
釜山(PUS)
8月 9日 (週四) 07:50
客運大樓 I
東京/成田(NRT)
8月 9日 (週四) 09:50
客運大樓 2
經濟艙(Q)
1 座位
*Japan Airlines 營運航空公司

KE5716
東京/成田(NRT)
8月 18日 (週六) 18:20
客運大樓 2
釜山(PUS)
8月 18日 (週六) 20:35
客運大樓 I
經濟艙(Q)
1 座位
*Japan Airlines 營運航空公司

KE617
釜山(PUS)
8月 18日 (週六) 21:45
客運大樓 I
香港(HKG)
8月 19日 (週日) 00:15
客運大樓 1
經濟艙(Q)
1 座位
B737-900

玩完支那玩泡狗
泡狗轉機竟然重平過支那轉機
cont.

去完武田尾之後其實都無乜野好講,因為不斷落雨,搵模型都無乜野好講
最後用左3萬幾yen買2手先頭車模型 ,總算買到最難搵既400系
新幹線部隊總算齊型號,但未齊款

http://www.diocolle.com/index.php/misc/misc/japan-tendo-hobbyshop/303-osaka-tendo-hobbyshop
特別嗚謝呢個網站,等我可以好方便地搵到d鐵道模型鋪

係武田尾返天王寺,去阪和線月台個邊食lunch+影下車,225系電車,可惜今次無機會坐

四國.....有機會要玩一轉

偶遇熊貓287系通過

南海高野線特急Koya用既31000系電車

泉北高速鐵道(會同南海線直通到難波駅)既7020系電車,同上面架31000系都幾似樣

新誕生既Osaka Metro
幾銀
$3700,其實官網玩openjaw重有得平百幾二百,不過無得揀我呢個組合,一定要ICN轉機,去到東京已經中午,唔夠而家個組合玩得咁癲,因為plan左一落機就衝去小倉,夜遊關門海峽
cont.

去完武田尾之後其實都無乜野好講,因為不斷落雨,搵模型都無乜野好講
最後用左3萬幾yen買2手先頭車模型 ,總算買到最難搵既400系
新幹線部隊總算齊型號,但未齊款

http://www.diocolle.com/index.php/misc/misc/japan-tendo-hobbyshop/303-osaka-tendo-hobbyshop
特別嗚謝呢個網站,等我可以好方便地搵到d鐵道模型鋪

係武田尾返天王寺,去阪和線月台個邊食lunch+影下車,225系電車,可惜今次無機會坐

四國.....有機會要玩一轉

偶遇熊貓287系通過

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/05/27/002503_3bee6fd73e66256188c68a1b353279af.jpg
南海高野線特急Koya用既31000系電車

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/05/27/002511_dfdb28fe211a498e707e42b7715d52e0.jpg
泉北高速鐵道(會同南海線直通到難波駅)既7020系電車,同上面架31000系都幾似樣

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/05/27/003224_01d0d0a49cf672ef338e329a636daf36.

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/05/27/003229_6aaaf9fcc922669e9db4e982dab25815.
新誕生既Osaka Metro

熊貓一日一往復 超難撞你都撞中 抵你買到400系
10日點plan?
又全國green?
留名一陣睇睇機票
cont.

之後去返京都KATO專門店補返部E6先頭車
再坐1930開既特急Haruka去機場

係天王寺見到一堆疑似香港人,但又唔係上呢班特急喎,希望唔係坐關空快速喇

個幾鐘就到關西空港

竟然無乜人排隊

估唔到2300都未係最夜既航班

今次坐既A330-200,B-LNI,將近8年機齡,交機個陣借過畀佢老母海南航空一年
都係壽衣櫈,無乜好講,大約7-8成滿,起碼我隔離係吉位

前面條港女起飛無耐就low到張櫈咁低,你老母食野個陣都唔整返上去,正臭閪

飛機餐,唔錯既

0145返到香港,壽司帶都未開
不過今次唔駛等行李 ,原來剃鬚刀(吉列Fusion Proglide)可以帶上機
之後直接call的士返屋企,完左快閃行嚕
暫時book左2晚小倉、3晚名古屋、2晚掛川同2晚宇都宮,主力玩東海道
pass就應該全國7日+3日tokyo wide pass,睇下d yen貴唔貴再決定買唔買green pass
Rich
我都諗緊北陸拱型定全國
範圍差好遠喎

我東京入大阪走嘛
全國快好多同埋可以好任性咁玩 特登搭兩個鐘新幹線去食餐飯就走人
都幾邪門
我都係坐LCC算
rich
LCC連埋行李唔平得好多
都係既,彈性大好多
全國la 差果少少錢
都幾舊啦 夠車費
希望見少d港畜
上機都係訓教嫁啦
試過同你一樣用過area pass坐雷鳥去福井
個車掌見到個pass就走左去
想塞錢比佢都唔要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞