【梁天琦案】兩名逃亡者黃台仰李東昇 至今下落不明

285 回覆
154 Like 4 Dislike
籌左啲錢去左邊?
如果我死撐, 咁你係咪盲反?
假設佢真係受緊難, 會咁易比佢走? 你望下桂民海
老實講, 我同你全部都係斷估
可能人地活得好好呢, 但都係果樣, 證明唔到

我再講多次
你證明天琦仆緊街係無意思
講唔到RW既資訊出黎, 咁係對比唔到
潛逃仰都有人吹奏
拿,講清楚
我唔係吹奏佢
只係對佢出走左後既評價有保留
唔係講你呀
我岩岩睇完頭兩版咋
唔好咁快對號入座先啦
都預左有人當我係到吹奏佢架啦
咪借你黎講下lo
五你老母毛咩
計片都有埋
黃台仰叫撚完人衝自己就走佬等人衝
係你班傻閪先撐佢
再一次證明應精人出口笨人出手

網上打手有咩點講點吹到而家都可以喺度舒舒服服繼續上網吹水

出嚟做嘢 俾人捉咗就前途未卜
逃亡有乜問題?屌你老母五毛狗
只係估計一下佢哋身為將來嘅後果

梁天琦 坐監留案底坐完監之後出嚟仍然可以喺香港社會立足當然搵工作上有困難但係仍會有一班支持佢嘅人。有案底當然生活上非常不便但係至少可以仍然係香港度賺錢生活組織家庭

黃台仰同李東昇。
如果而家返嚟香港受審罪名應該會同佢哋一樣再加一條冇依照法律煲到法庭罪名。會坐多幾年
但係坐完監出嚟就應該可以同返以上一樣

如果兩位唔返嚟香港受審。潛逃之後會變咗做通緝犯
理論上唔可以再返嚟香港或者出入任何國家
只有同其他國家爭取政治庇護
當中比較代表性係 Wikileaks Julian. 英國嘅Estonia 大使館七年 提供政治保護同俾佢留宿
只係估計一下佢哋身為將來嘅後果

梁天琦 坐監留案底坐完監之後出嚟仍然可以喺香港社會立足當然搵工作上有困難但係仍會有一班支持佢嘅人。有案底當然生活上非常不便但係至少可以仍然係香港度賺錢生活組織家庭

黃台仰同李東昇。
如果而家返嚟香港受審罪名應該會同佢哋一樣再加一條冇依照法律到法庭罪名。會坐多幾年
但係坐完監出嚟就應該可以同返以上一樣

如果兩位唔返嚟香港受審。潛逃之後會變咗做通緝犯
理論上唔可以再返嚟香港或者出入任何國家
只有同其他國家爭取政治庇護
當中比較代表性係 Wikileaks Julian. 英國嘅Estonia 大使館七年 提供政治保護同俾佢留宿
潛晒水

仲話支持民主 連法律都唔認 佢憑咩
同意
唔使激氣你睇清楚件事而家香港坐監受罪但係之後可以出返嚟社會
況且香港社會搵錢的機會多的是根本好多有案底嘅人可以重組生活。老實講有啲仲生活得好好賺到錢添

可以講有案底係一個永不磨滅嘅疤痕但係世界上好多人都坐監之後都可以出嚟貢獻社會

依家逍遙自在嗰兩個其實先至真係大鑊
你逃避法律責任就將自己罪名再加一等
最唔接受法律後果而將自己變成一個潛逃嘅全球通緝犯
唔可以出入國家或者係社會數有正當工作
宜家咪算係囉,離開自己住嘅地方,流亡海外喎,你估旅遊嘆世界呀?
我覺得 梁入去受 真係愛香港
黃呢d 著晒草 算撚數啦 唔話佢兩個日後咩結果
你要民主 但唔去認香港三權分立中既司法體系 你民主咗又點 你對司法體系有支持咩? 屌 算撚數啦
逃避司法責任果個先係超級大傻仔 仲懶高清自居 覺得佢係呢場鬥爭中係英雄烈士真係 而家同過街老鼠真係一線之差咋
屌 五毛會入貪官post咩 d官個位用錢買 買完唔貪買黎做咩
根本中國就係腐敗到一個根本翻唔到身既國家
貪係貪民脂民膏 唔係貪人地國家既錢 貪得污國家有幾好 起基建 造價一億 貪咗三千萬 得返七千萬 仲講咩鋼水好 整到出黎唔死人偷笑 我例子都唔狼 可能貪七成得三成起野
棄保潛逃嗰兩位真係唔知道你哋有冇後路 希望你哋知道自己究竟喺度做緊乜嘢

如果一件政治事件影響力大同嘅話呢個係有可能得到其他國家嘅政治庇護甚至乎護照
你睇返當年六四事件一部份學生領袖或者係早幾年美國特工Edward Snowden有蘇聯政治庇護

但係個人估計今次香港事件係國際社會上根本係微不足道亦都影響唔到其他國家嘅任何政治經濟利益
大部份國家冇必要冇侵犯中國香港嘅風險去提供保護俾你地兩位

真心唔知邊個提議你哋兩位棄保潛逃其實真係好可能害左你哋一生
潛逃果兩位請清醒諗下真相
任何人或機構保護潛逃返係大部份國家都係刑事罪行
網上或者Facebook你哋嗰班支持者佢哋除咗上網打幾個字之外更加唔會做到任何野。

你哋而家唔係拍戲做Jason Bourn 你哋冇特異功能。你哋冇武器都冇辦法去逃避警察追捕。

為一救到你哋嘅係其他外國大使館俾你地政治庇護

但係估計可能性唔大因為依件事根本就冇上到國際報紙。只係做咗幾日蘋果日報頭版但係蘋果日報嘅公信力真係唔知國際間有冇人信
Rc
傻啦,如果真係無庇護一早無晒錢加俾人捉撚咗遣返啦,仲有個去台灣個𡃁妹呢,之前大鑼大鼓話佢過期居留,結果無晒件事。我上面都話,依家西方國家實知乜事,你有無睇到天琦都話喺美國嗰陣有人叫佢唔好返嚟,擺明西方國家會靜雞雞庇護俾佢哋留,只係唔大大聲講。上面成班人淨係想啲本土派坐監係咩心態?
嗰個响台灣殺左女朋友番香港條有俾人的返台灣未?
潛逃果兩位請清醒諗下真相
任何人或機構保護潛逃返係大部份國家都係刑事罪行
網上或者Facebook你哋嗰班支持者佢哋除咗上網打幾個字之外更加唔會做到任何野。

你哋而家唔係拍戲做Jason Bourn 你哋冇特異功能。你哋冇武器都冇辦法去逃避警察追捕。

為一救到你哋嘅係其他外國大使館俾你地政治庇護

但係估計可能性唔大因為依件事根本就冇上到國際報紙。只係做咗幾日蘋果日報頭版但係蘋果日報嘅公信力真係唔知國際間有冇人信
傻啦,如果真係無庇護一早無晒錢加俾人捉撚咗遣返啦,仲有個去台灣個𡃁妹呢,之前大鑼大鼓話佢過期居留,結果無晒件事。我上面都話,依家西方國家實知乜事,你有無睇到天琦都話喺美國嗰陣有人叫佢唔好返嚟,擺明西方國家會靜雞雞庇護俾佢哋留,只係唔大大聲講。上面成班人淨係想啲本土派坐監係咩心態?
嗰個响台灣殺左女朋友番香港條友俾人的返台灣未?
呢個都有可能。有國家提供庇護所以可以夠膽棄保潛逃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞