【梁天琦案】兩名逃亡者黃台仰李東昇 至今下落不明

285 回覆
154 Like 4 Dislike
RW 就無, 證明佢既處境未必比李好
紅字睇唔到? 我都唔sure 佢比李好定李壞
但正因為有李既case 做對比先有咁紅字既推論

你話逍遙自在既, 咁常理當然係諗到佢係情況好同自由架啦
問題係: 如果佢真係咁好境, 點解去到今日都無人有佢消息?
至於還柙比逃忙邊樣好D, 無人答到你, 最少都要有人知RW既情況先答到你
都係果樣, 除非你/其他人有聯絡佢既渠道
唔係你講既所有野全部都係估, 難聽D講就係9UP
咁唔係可以點?大大聲話自己好安全,得罪/揚咗保佢嘅人出嚟?

佢好唔好境
同佢有冇人有佢消息有乜關係?
我只要證明
梁天琦而家還柙,
一係,你就證明RAYWONG生活仲差
一係,你就證明有生活比還柙差
唔係,你就收皮
仲有,黃台仰俾人拉嗰個單位搵到幾十萬現金
你肯定人地冇錢?
同埋宜家唔係有無錢, 而係佢係咪逍遙自在(呢點係你講)
你證明唔到佢逍遙自在緊, 你反而收皮先

有生活比還柙差
Err... 真係有, 例如打緊杖
至於RW係咪真係做緊,我唔知
只係就住你個statement " 一係,你就證明有生活比還柙差" 呢點黎講
我只需要證明
梁天琦還柙
佢冇左黃台仰既自由
證明黃台仰冇自由/收皮
所以就話佢目前係點, 大家只係靠估
呢點係事實
大佬, 你原本講開 逍遙自在 架WO
宜家轉成單講自由?

同埋你點知RW 佢自由成點先? 你要比較, 都要知道兩者係點樣先得架
咁"黃台仰既自由" 又係咩黎既先? 都係果樣, 你係咪知佢本人咩情況?
唔係你把口講就當係架
https://tw.amp.18dao.net/%E6%88%90%E8%AA%9E%E8%A9%9E%E5%85%B8/%E9%80%8D%E9%81%99%E8%87%AA%E5%9C%A8
反駁啦
佢而家出門有冇自由呀
天琦有冇出門既自由呀
我知佢一定冇
邊個人同你講佢係英國?
唔撐港獨就係五毛
呢種非黑即白既批鬥真係同文革一鳩樣
仲學人話反共
你唔非黑即白
日後就係你比共產黨批鬥

你唔咁做就反共, 死左都未知咩事
無拘無束,安閒自得
後者好明顯唔止單講自由掛

天琦佢就無左出門既自由啦
但你點知RW係咪都無左出門既自由? 人係身在外地, 但會唔會人身自由受制?

你不斷講天琦點, 香港呢邊點係無意思
宜家關鍵係需要RW既資訊去對比
無資訊, 就無對比

你一日都拎唔出RW既資訊, 就勞煩你收皮
唔知架

你知道佢係邊?
痴線
你不如話佢俾fbi24小時保護緊
有啲人為左死撐真係乜都噏得出
好簡單
如果人地憲活真係講到你咁不堪既
做乜唔返黎自首?
我再講多次
我只要證明
天琦仆緊街
屌鳩共產黨就一定要港獨?
黃台仰棄保潛逃期間, 已經令到其他人 , 連保釋嘅機會都冇啦 。同道人嗰段日子嘅自由又點計呀?
你知既可唔可以話比我知?

你地咁肯定RW活得好, 咁理應知佢邊架
懦夫就梗架喇
因為反共既最終歸屬都係獨立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞