[Switch/\3DS討論區]|DonkeyKong|海賊無雙|E3 Plan|失落的龍絆|(86)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
花生
想問隻海賊無雙中文版有冇得係eshop到買?
本体内のセーブデータをインターネット経由でお預かりします。万一の故障時にもデータの消失を防ぐことができます。(一部ソフトを除く)
Cloud save
Balloon Fight
Ice Climber

「スプラトゥーン2」「ARMS」「マリオカート8デラックス」など、Nintendo Switch用ソフトでオンラインプレイを行うには、加入が必要です(一部のソフトを除く)。
Online play似乎唔係硬性要其他三廠一齊paid to use
Individual memberships can only be used by the Nintendo Account holder who purchased the membership.
Family plan
正常
可唔可以整個坦克大戰黎玩玩

https://www.nintendo.com/switch/online-service/

1. 網絡連線
成為收費會員後即可在Splatoon, Mario Kart等遊戲中享受網絡對戰

2. NES - Nintendo Switch Online
(類似Netflix)成為收費會員後即可享受20款追加網絡連線功能嘅NES經典作品, 會定期追加新遊戲

3. Cloud Save
成為收費會員後可備份存檔至雲端網絡, 詳情將於服務開始前公開

4. Switch Online App
RUBBISH

5. 特別優惠
成為收費會員後可享受不同優惠
一部除外應該講緊DQX/PSO嗰啲MMORPG

https://www.nintendo.com/switch/online-service/

1. 網絡連線
成為收費會員後即可在Splatoon, Mario Kart等遊戲中享受網絡對戰

2. NES - Nintendo Switch Online
(類似Netflix)成為收費會員後即可享受20款追加網絡連線功能嘅NES經典作品, 會定期追加新遊戲

3. Cloud Save
成為收費會員後可備份存檔至雲端網絡, 詳情將於服務開始前公開

4. Switch Online App
RUBBISH

5. 特別優惠
成為收費會員後可享受不同優惠

5都應該係垃圾
咁又未必,indie game比個九折黎都爽
可能係好似3DS 儲PUZZLE 咁既活動,完成後可以得到WALLPAPER
日, 美, 歐 都三個AC
唔知可唔可以跨區跨機做family
我唔相信老任會咁好死
唔知幾時會推SNES game, NES唔啱玩啊
想問下個backup save個part有冇話可以將某隻game既save係2個ac到transfer?
我zelda個save唔係我常玩個個ac到
一切都未知
但應該多數唔得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞