各位工程界大佬請入 (Arup WSP 俊和 新輝)

261 回覆
5 Like 108 Dislike
起豪宅點樣無野學呀
Pb or Wsp 果邊先
屌你老母仲入行 工程俾狗做嫁
你番工為咩先
為錢呀
Wsp有無話邊team?

做電,P&B

咁真係唔知,應該都去PB
屌你老母仲入行 工程俾狗做嫁

巴打好大怨氣喎
chart完仲3字頭?
我做緊間細consultant 啲同事4年經驗未chart都已經SE 38k
睇你入咩division,機會多但好撚辛苦,啲job五花八門,乜都有
利申:冷氣仔
Wsp有無話邊team?

做電,P&B

咁真係唔知,應該都去PB
睇你入咩division,機會多但好撚辛苦,啲job五花八門,乜都有
利申:冷氣仔

巴打投WSP一票?
我廢姐
我朋友個朋友做2年野
就由Grad E直升Director 添
轉行啦 趁有得揀

利申:mc做bs狗
屌咁勁
我朋友個朋友fg做三年先慢慢升到director
搭單問埋 aecom 十三力應該點簡
咁新輝係咪好似政府咁又係論資排輩咁升先?
利申:bs

巴打做咩discipline
BS Mech

都係consultant 出身?

Charted 左之後,consultant 大概咩人工
人人唔同

我就3十尾
chart完仲3字頭?
我做緊間細consultant 啲同事4年經驗未chart都已經SE 38k
我廢姐
我朋友個朋友做2年野

有巴打宜家個人工,我都心足
13力fatfat
咁就新輝啦唔洗諗

都係consultant 出身?

Charted 左之後,consultant 大概咩人工
人人唔同

我就3十尾
chart完仲3字頭?
我廢姐
我朋友個朋友做2年野

有巴打宜家個人工,我都心足
咁就新輝啦唔洗諗

新輝輕鬆達到?
唔係,但邊間consultant都會有啲chur到仆街同hea到仆街 真係無話好定唔好,遲返準時收既大有人在 做到仆街既都有。

就好似你入Wsp,舊pb同wsp已經完全唔同,無論working style 或者做咩project。當中入面再細分又有啲輕鬆到仆街,有啲辛苦到仆街

老實講,我覺得進步得快既,但真係好撚辛苦,同埋真係要睇你入中邊team,有辣有唔辣啦,睇你點睇件事。
追晒post, 發覺你真係幾搞笑
梗係新輝啦,新地直屬...有咁多福利,業主,顧問,判頭,都係自己友,又唔驚無樓起。反而arup 港珠澳單野爆緊大鑊,好多屎上身 如果你係新輝撈得掂,過去新地顧問團隊仲好啦
豪宅豪左用料同裝修,入面d機電野唔會high class d ....

真係....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞